[#1] FryingPan problem
Czasem używam FryingPana i wszystko bylo ok do momentu kiedy zaczęła się pojawiać taka informacja: "It appears that there are some hardware configuration problems and your drive will not function properly. Some features such as automation will not report proper data". Czy ktoś miał podobny przypadek? No i co z tym zrobić? Dodam tylko, że nagrywarka ma na liczniku niewiele płyt i stąd moje zaskoczenie.

[#2] Re: FryingPan problem

@Zbysiuk, post #1

czy nagrywarka jest poprawnie widziana teraz pod systemem tzn . jej nazwa oraz wersja?
Sprobuj skonfigurowac ta nagrywarke jako drugą w FP.
[#3] Re: FryingPan problem

@Norbert, post #2

Oczywiście, że poprawnie widziana. Jest coraz ciekawiej, nawet wtedy, gdy nagrywarka w ogole nie jest podpięta komunikat jak wyżej pojawia się przy starcie programu. Nadmienie, że wszystkie napędy zarówno CD (dwa) jak i HD (dwa) pracują normalnie. Tylko w wypadku użycia FPana jest sygnalizowany błąd. Wykonałem też próby na "żywym organizmie" nagrywając płyty - CD nagrywa za każdym razem poprawnie, DVD zawsze z błędem - plyta do wyrzucenia.

[#4] Re: FryingPan problem

@Zbysiuk, post #3

Kłopot z moim napędem DVD nie daje mi spokoju i w miarę wolnego czasu staram się pogłębiać wiedzę na ten temat :). Ostatnio odkryłem dziwne jego zachowanie. Rozróżniam trzy przypadki dotyczące systemu:
1. Po starcie systemu i włożeniu płyty DVD jej zawartość nie jest widziana przez system.
2. Po starcie systemu i włożeniu plyty CD, jej zawartość zawsze widziana jest przez system.
3. Po starcie systemu i włozeniu płyty CD, jej poprawnym odczycie a następnie umieszczeniu nośnika DVD, ten ostatni jest czytany poprawnie - zawsze.

Jeśli natomiast chodzi o FryingPana, to we wszystkich przypadkach poprawnie widzi nosnik w napedzie.
Wygląda to tak jakby system w pierwszym momencie nie zczytywał nośnika DVD. Na ten moment gubię się w domysłach - jakieś pomysły?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem