[#1] Problem z wysyłaniem poczty
Mam problem z wysyłaniem poczty pod MOSem. Mam ustawionego SimpleMaila ver. 0.35 i jeśli pobiera pocztę poprawnie, to nie chce jej wysyłać (to samo było w wersji 0.33). Dzieje się to od tygodnia (mniej więcej). Komunikat jest o problemie RCPT. Od razu napiszę, że port jest zmieniony i ustawiony poprawnie. Na Maku obok, te same skrzynki działają bez problemu. Przetestowałem wszystkie opcje i ciągle ten sam błąd. Ustawiłem do testów YAMa i jest to samo.

Ponadto w SimpleMail jest jeszcze jeden problem. Kiedy jest nieskonfigurowany wszystkie opcje preferencji otwierają się poprawnie. Ale jeśli wpiszę konta, to po kolejnym odpaleniu, kiedy wejdę w ustawienia kont zawiesza mi cały system. Inne opcje otwierają się poprawnie.

[#2] Re: Problem z wysyłaniem poczty

@AS, post #1

Nikt nie ma takiego problemu jak ja? Dodam, że z konta tzw. komercyjnego wysyłam wiadomości, a nie mogę z konta onetu.

[#3] Re: Problem z wysyłaniem poczty

@AS, post #2

Z kontami sobie poradziłem, ale nie wiem czemu SimpleMail zawiesza system jak się wchodzi w ustawienia kont.

[#4] Re: Problem z wysyłaniem poczty

@AS, post #3

zobacz co pokazuje snoopium/snoopdos.
czy w RAM jest to samo?
[#5] Re: Problem z wysyłaniem poczty

@AS, post #3

To z powodu błędu w NListView (sic, dlaczego tak się składa, że 99% zwiech programów w MUI to z winy klas na N? ;) W MorphOSie 2.5 jest workaround na ten bug, a na razie rozszerz sobie okno ustawień na tyle, żeby po wybraniu kont nie było wymuszenia zmiany wielkości okna i będzie git.
[#6] Re: Problem z wysyłaniem poczty

@Jacek Piszczek, post #5

Dzięki działa :D
A czułem, że jakaś klasa MUI, tylko nie mogłem załapać która. A co do SnoopDosa, to akurat w tym przypadku nie pokazywał w ogóle błędów.

Ostatnia modyfikacja: 04.02.2010 21:58:35
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem