[#1] czego mi potrzeba do pelni szczescia w mosie
otoz chcialbym aby po wybraniu shutdown w ambiencie zanim komp sie wylaczy, zostal odpalony skrypt, cos w rodzaju shutdown-sequence.

w os 3.9 klikajac w shutdown skrypt wylacal mi yama, amirca i amigg, czekal 2 sekundy na wszelki wypadek i wylaczal kompa.

w ambiencie mam odpowiedni punkt w menu ale wybranie go powoduje natychmiastowe wylaczenie, co niekoniecznie jest fajne :)

na #ppa ktos mial niezly omysl z podmiana mossys:c/shutdown na stosowny skrypt, nieststy w mosie 2.x ambient nie odwoluje sie juz do tego rozkazu.

ma ktos jakis pomysl, poza rozwiazaniem rodem z os 3.9 czyli ikonka do klikania na pulpicie?
[#2] Re: czego mi potrzeba do pelni szczescia w mosie

@Valwit, post #1

Przynajmniej u Ciebie się wyłącza bo Ja z racji sprzętu nie mam co na taki luksus liczyć.

[#3] Re: czego mi potrzeba do pelni szczescia w mosie

@ZED^lM, post #2

Ponoć można coś tam dołączyć z elektroniki aby też tak było. Ja się czaję powoli na maćka mini, więc juz chyba się tym nie zainteresuję...

[#4] Re: czego mi potrzeba do pelni szczescia w mosie

@Valwit, post #1

No to robimy listę życzeń, tak? :)

to mi np brakuje "create default icon" w ambiencie dla obiektów bez ikon. :)

[#5] Re: czego mi potrzeba do pelni szczescia w mosie

@Valwit, post #1

Ja od dawna używam do tego kombinacji klawiszy Ctrl+End. Mam pod to podpięty skrypt, który żąda potwierdzenia, następnie wywala parę programów jeśli są uruchomione, czeka kilka sekund i wyłącza kompa.
[#6] Re: czego mi potrzeba do pelni szczescia w mosie

@Kamul, post #5

Ale Ty masz Pegaza 2?

[#7] Re: czego mi potrzeba do pelni szczescia w mosie

@Valwit, post #1

Programy, które obsługują odpowiedni handler do shutdowna działają na MorphOSie tak samo jak na AmigaOS (np: AmIRC, AmiNetRadio). Rozwiązaniem dla Ciebie pewnie byłby programik, który instalowałby odpowiedni handler, odpalał zadany skrypt i dopiero wtedy puszczał sekwencję shutdown / reboot dalej. Dla wprawnego programisty max kilka godzin roboty ;)
[#8] Re: czego mi potrzeba do pelni szczescia w mosie

@Jacek Piszczek, post #7

Jacek Piszczek napisał(a):

> Programy, które obsługują odpowiedni handler do shutdowna
> działają na MorphOSie tak samo jak na AmigaOS (np: AmIRC,
> AmiNetRadio).

pieknie, ale skrypt przynajmniej dla mnie daje wiecej mozliwosci, bo moge np jeszcze wyslac cos przez zamknieciem itp.

> Dla wprawnego programisty max kilka godzin roboty ;)

w to nie watpie :)

niemniej dla lamerow mojego pokroju wykonianie (jesli istnieje) s:shutdown-sequence przez wylaczeniem byloby idealem :)
[#9] Re: czego mi potrzeba do pelni szczescia w mosie

@Valwit, post #8

To napisz odpowiedniego patcha na funkcję Shutdown z Exec.library - SetFunction() i robisz co chcesz...

[#10] Re: czego mi potrzeba do pelni szczescia w mosie

@Marek Szyprowski, post #9

Marek Szyprowski napisał(a):

> To napisz odpowiedniego patcha na funkcję Shutdown z
> Exec.library - SetFunction() i robisz co chcesz...

ale kumasz że mówisz kulawemu żeby przegonił sprintera? opcja kulawego jest takaże podłoży noge i połamie sprinterowi kulasy - czyli przycisk na pulpicie :)
[#11] Re: czego mi potrzeba do pelni szczescia w mosie

@Pero, post #6

Tak, PegaII. Od niedawna także MacaMini.:)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem