[#1] Kurs programowania w C pod MOS 2.x
Yo.

Pytanko do społeczności.

Czy ktoś z Was podjąłby się napisania krótkiego cyklu pisania prostych aplikacji w C pod MOS2.x (+ wykorzystanie MUI) na łamach PPA?

W szkole troszkę programowałem w C++, ale orłem nie byłem. ;] Natomiast próbowałem się podszkolić bazując na kursie MUI by Krashan i w teorii wszystko fajnie i git, natomiast w praktyce nie dość, że przykładowe kody do najmniej skomplikowanych nie należą, to jeszcze okazało się, że kod jest dedykowany pod klasyki i uruchomienie jego na MOS-ie wymaga wprowadzania zmian w kodzie, do czego aktualnie nie jestem gotowy. Są ponoć makra do takich problemów, ale nie o to chodzi...

Ktoś by się podjął? :)

Albo byłby gotowy na jakiś mały meeting w Warszawie podczas, którego mógłby co nieco wyjaśnić zebranym?

Dzięki,
K

[#2] Re: Kurs programowania w C pod MOS 2.x

@Kokos, post #1

Też czekam na kurs MUI pod MOSem, a jeśli na najbliższe AmiParty przyjedzie Krashan to uczepię się jego nogi i nie puszczę dopóki nie odpowie mi na wszystkie moje programistyczne pytania ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem