[#1] Mini: OSX naprawia partycję Boot
Po instalacji MOS-a i restarcie OSX wyświetla komunikat, że nie udało sie naprawić dysku Boot i mam go sformatować. Tak za każdym razem, gdy startuję a OSX (od strony MOS-a wszystko gra)
Co zrobiłem nie tak? Jak to naprawić?

[#2] Re: Mini: OSX naprawia partycję Boot

@FOrest, post #1

Wszystko jest tak jak powinno. MacOS X domyślnie używa partycji HFS+, a partycja Boot Mosa jest w formacie HFS (starym, chyba jeszcze z OS9) stąd ten problem. U mnie po jakimś czasie OSX "dał sobie spokój" z tym. Ewentualnie możesz spróbować skopiować gdzieś zawartość partycji Boot, sformatować ją na HFS+ i wrzucić wszystko spowrotem. Jednak wtedy na pewno utracisz możliwość zapisu na nią pod MorphOSem, no i nie daję gwarancji, że wszystko zabotuje się tak jak powinno.

[#3] Re: Mini: OSX naprawia partycję Boot

@widelec, post #2

Wyczyściłem Boot z poziomu OSX i ponownie zainstalowałem MOS-a. Jest OK.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem