[#1] MOLK i SBLive 5.1

Udalo mi sie uruchomic dzwiek pod MOLK na SBLive 5.1. Jesli ktos z pegazowcow jest zainteresowany, moge podeslac zmodyfikowany plik mol-data + plik konfiguracyjny.

Ps Sam szukajac jakis czas temu informacji czy komus sie to udalo i jak to zrobic zauwazylem, ze pare osob walczylo w temacie, jenakze bez rezulatu, nawet u samego autora molka , który jednak pomimo swojej wiedzy wykazal sie pewna ignorancja twierdzac ze powinno dzialac, a ze on ma inna karte i mu dziala terefere...
a przeciez skonfigurowana alsa pod jedna karte nie ma prawa dzialac z druga inna, a okrojona dystrybucja linuxa molka na konfiguracje nie pozwala i nie pomoga tu dolaczone moduly do przeroznych kart dzwiekowych.
[#2] Re: MOLK i SBLive 5.1

@ede, post #1

A działa toto z SBL! 7.1? Bo jeżeli tak, to ja jestem zainteresowany.

[#3] Re: MOLK i SBLive 5.1

@ede, post #1

Zamieść swoje dzieło może na morphosfiles żeby nie zginęło bo temat na forum przepadnie... Zrób może arta/opis ?

[#4] Re: MOLK i SBLive 5.1

@Solo Kazuki, post #2

Jesli za obsluge tej 7.1 odpowiedzialny jest modul snd_emu10k1 (SBL!5.1) to jest szansa, jesli inny (i obecny w distro molka) to po modyfikacjach mol-data mozliwe ze zadziala. Z tym ze latwiej i szybciej jest powrocic do SBL 5.1, jak koniecznie chce sie miec dzwiek po molkiem (ten na AC97 nie da sie uzywac w ogole tnie szarpie ... w dodatku z wlozona SBL5.1 nie dziala, chociaz udalo mi sie zmusic przez kombinacje w start-misc ale nie nadaje sie to i tak).
[#5] Re: MOLK i SBLive 5.1

@MaveRick, post #3

Nie wiem jak ma sie sprawa z licencja i co na to autor i admin morphosfiles :),
dlatego zagailem, ze moge podeslac.

Fakt tak byloby najwygodniej i dla mnie i dla zainteresowanych. Sa to wlasciwie dwa pliki mol-data i start-misc z paczki MOLKA + ew. króciutkie readme.

Ostatnia modyfikacja: 26.03.2010 16:55:03
[#6] Re: MOLK i SBLive 5.1

@ede, post #5

Nie wiem jak ma sie sprawa z licencja i co na to autor i admin morphosfiles

Jak sama nazwa wskazuje, na MorphOS Files spoczywa soft dla MorphOS-a. A tu mamy emulację systemu A na systemie B, ale żaden z nich nie jest MorphOS-em...

[#7] Re: MOLK i SBLive 5.1

@Grzegorz Kraszewski, post #6

Ale glowna zaleta molka jest konfiguracja z poziomu MorphOS :)

Ps i mozliwosc instalacji z poziomu MorphOS na partycji z MorphOS,
paczke zglosilem na MorphOS Files nie wiedzac, ze zgody nie bedzie :]
Linka na forum nie podam bo zaslaby transfer nam na wychodzacych.

Jak ktos sobie zyczy to na maila prosze pisac :) przesle .

Ostatnia modyfikacja: 26.03.2010 21:21:56
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem