[#1] MacMINI + MorphOS + moduły amigowe
Witam ponownie.

Dla przypomnienia mam maca Mini i Morphosa w wersji demo.

Postanowiłem sobie zainstalować Hippoplayera i posłuchać trochę starych modułów, ale jest problem - bo się nie da.

w trybie Ahi, lub bez ahi gdy chcę cokolwiek usłyszeć dostaję taki komunikat zwrotny:

Couldn't allocate CIA timer(s)!, lub taki:

Couldn't allocate audio chanels or CIA interrupts!

Czy jest jakieś na to lekarstwo Dla próby włożyłem płytę audio - gra bardzo ładnie.

A może jest jakiś inny program napisany pod Mosa, który bez problemów będzie odgrywał amigowe moduły, oraz rozpakowywał te w xpk spakowane
[#2] Re: MacMINI + MorphOS + moduły amigowe

@gilban, post #1

uade + gui od MarXa?

Ostatnia modyfikacja: 27.03.2010 18:51:25
[#3] Re: MacMINI + MorphOS + moduły amigowe

@rzookol, post #2

Czyli Exciter Player[code]
[#4] Re: MacMINI + MorphOS + moduły amigowe

@R-Tea, post #3

Dodam jeszcze, że moduły *.dbm (DigiBooster Pro) można odtwarzać DigiRollerem (do ściągnięcia z MorphOS Files, Exciter Playera i UADE też można tam znaleźć).

Ostatnia modyfikacja: 27.03.2010 19:29:19
[#5] Re: MacMINI + MorphOS + moduły amigowe

@gilban, post #1

Jest jeszcze Deli Tracker II, ale tylko z "genie" na AHI. Niestety potrafi się zawiesić oscentacyjnie od czasu do czasu.

Edit: jeżeli nie są to zbyt egzotyczne formaty, to także AmiNetRadio z odpowiednimi wtyczkami odtwarzaczy

Ostatnia modyfikacja: 27.03.2010 21:38:59
[#6] Re: MacMINI + MorphOS + moduły amigowe

@Grzegorz Kraszewski, post #4

Dzięki za ten soft i informacje.

Ale co zrobić aby digiroller widział moduły digiboostera spakowane xpk - na sceneexplorer 2 jest dużo takich

Prócz tego pytanie troszkę z innej beczki - mam klawiaturę macową - działa bardzo ładnie, ale co zrobić aby działały pod mosem przyciski ciszej i głośniej oraz klawisz do wysuwania płytki
[#7] Re: MacMINI + MorphOS + moduły amigowe

@gilban, post #6

Ale co zrobić aby digiroller widział moduły digiboostera spakowane xpk

Póki co można je jedynie rozpakować przed odtwarzaniem. Być może obsługę XPK dodam do nowej wersji...

[#8] Re: MacMINI + MorphOS + moduły amigowe

@gilban, post #6

Komendy pod klawisze można sobie podpiąć programem MMKeyboard. Do wysuwania płytki jest już makro w tym programie, do regulacji dźwięku wysyłasz odpowiednie komendy ARexxa. Np. RXCmd MPLAYER.1 "VOLUME 1", RXCmd MPLAYER.1 "VOLUME 0". Globalnej regulacji dźwięku w MorphOSie pod mini nie ma.

[#9] Re: MacMINI + MorphOS + moduły amigowe

@Korni, post #8

Wydaje mi się, że w przypadku Mini (klawiatura USB) lepiej to zrobić odpowiednią opcją w Posejdonie.

[#10] Re: MacMINI + MorphOS + moduły amigowe

@Marek Szyprowski, post #9

Dla mnie lepiej jest z MMkeyboardem ;).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem