[#1] DigiRoller i kilka pytań.
Mam kilka pytań w sprawie DigiRollera.

1. Jak na maczku i pod DigiRollerem zrobić aby on głośniej odtwarzał moduły - szczególnie te 20-sto kilku kanałowe

2. Program ma opcję eksportu odtwarzanego modułu do formatu wav, ale gdy próbuję to uczynić to dostaję info, że jest to niemożliwe - czy jest jakieś na to lekarstwo

3. Dodatkowo, mimo, że opcje eksportu plików do czegokolwiek nie działają, domyślnie jest ustawiony eksport do jednego z dwóch formatów - więc za każdym razem trzeba zmieniać ustawienie.

4. Czy jest szansa - choć program jest prosty aby też była wersja polska tego programu

Zauważyłem dziwną rzecz, że choć wielu Polaków pisze soft pod mosa, większość z niego nie ma polskiej lokalizacji - nie wiem dlaczego.

5. Czy jest szansa aby powstał pełny Digibooster pod Mosa

Ostatnia modyfikacja: 29.03.2010 12:33:07
[#2] Re: DigiRoller i kilka pytań.

@gilban, post #1

5. Czy jest szansa aby powstał pełny Digibooster pod Mosa

Czy jest szansa? Zupełnie nowy DigiBooster 3 od miesięcy powstaje przede wszystkim w wersji dla MorphOS-a (ale dla AmigaOS 4.x i 3.x również). Z wypowiedzi autora (Krashan) wiadomo, że program niewiele dziedziczy po swoim pierwowzorze. Cała strona GUI została napisana od zera, jest w pełni zgodna z systemem i dzisiejszymi standardami w ami-świecie (zwłaszcza w MOS-świecie). Kolejne stadia rozwoju DigiBoostera 3 mamy okazję oglądać na spotkaniach PowerDev (na żywo i/lub na filmikach). Widać, że prace ostro idą do przodu. Projekt jest komercyjny co dodatkowo zwiększa szanse na ukończenie. :)

Wszyscy trzymamy kciuki za powodzenie przedsięwzięcia i czekamy na pierwszą publiczną wersję.

Ostatnia modyfikacja: 29.03.2010 13:03:40
[#3] Re: DigiRoller i kilka pytań.

@gilban, post #1

gilban napisał(a):

> Zauważyłem dziwną rzecz, że choć wielu Polaków pisze soft pod
> mosa, większość z niego nie ma polskiej lokalizacji - nie wiem
> dlaczego.

Bo lepiej, żeby swój czas na to poświęcił ktoś inny, niż programista.
[#4] Re: DigiRoller i kilka pytań.

@MDW, post #2

Nie tylko na PoverDev można się pobawić nowymi buildami DigiBoostera :) - na AmiWaWie też mozna było, choć niestety tym razem nie udało mi się dopchać do Krashana, żeby się nim pobawić (DigiBoosterem znaczy się, a nie Krashanem :D ). Ale pooglądałem sobie jak Krashan komponuje jakieś umca-umca na szybkiego i wyglądało, że program jest już na "ostatniej prostej" do ukończenia. OK

Ostatnia modyfikacja: 29.03.2010 14:48:34
[#5] Re: DigiRoller i kilka pytań.

@APC74, post #4

fajnie jak bedzie dzialal przyzwoicie na 060 i orginalnej Amidze
zobligowalem sie go nabyc ;) w ramach ze komus sie chce

[#6] Re: DigiRoller i kilka pytań.

@gilban, post #1

Czy jest szansa - choć program jest prosty aby też była wersja polska tego programu?

??? Przecież program ma w archiwum polskie lokale. Wystarczy mieć na liście preferowanych języków polski wyżej niż angielski (co jest domyślnym ustawieniem, jeżeli wybrało się polski przy instalacji MorphOS-a). U mnie uruchamia się po polsku.

[#7] Re: DigiRoller i kilka pytań.

@gilban, post #1

Program ma opcję eksportu odtwarzanego modułu do formatu wav, ale gdy próbuję to uczynić to dostaję info, że jest to niemożliwe - czy jest jakieś na to lekarstwo?

Jest. Wystarczy mieć zamontowane w systemie urządzenie AUDIO: U mnie jest ono montowane przy starcie systemu i tak jest chyba w każdej poprawnej instalacji MorphOS-a. Wystarczy, że plik MOSSYS:S/startup-sequence nie był modyfikowany, a w MOSSYS:devs/DOSDrivers jest pliczek "AUDIO".

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem