@Arbuz,
post #32
Moim zdaniem wartość Pega II to głównie (dla Amigowca) możliwość uruchomienia obu amigowych "wiodących proszków" na relatywnie mocnym i (jak na amigowe warunki) niedrogim sprzęcie.
Co do MacOS X 10.4 to chyba pójdzie pod MOLKiem, ale MOLK nie obsługuje sprzętowego 3d, na czym najnowsze wersje MacOS X bazują (obsługa pulpitu!). I po prostu chodzi to kiepsko... ostatnią wersją MacOS X nieźle chodzącą na Pegu jest 10.2 (bo nie wymaga 3d.... oczywiście żadna aplikacja wymagająca 3d nie pójdzie i tak). Tu przewaga jest po stronie miniaka, bo chodzi szybko każdy MacOS X PPC (do ostatniej wersji 10.5). No i system jest oryginalny, co też nie jest bez znaczenia.
Miniak jest: malutki, cichutki, ładny, niedrogi i szybki :) . Jedyny mankament to 32 MB VRAM, ale to bardzo niewielka niedogodność (żaden program nie odmówił współpracy z tego powodu).... ja w każdym razie gdybym jeszcze raz miał decydować o przesiadce z Pega II G4, to bym się zdecydował - jak tylko moja sytuacja zawodowa mi pozwoli to znowu kupię miniaka (ale to dopiero za kilka miesięcy).
Co do filmów HD, to te 720p raczej chodzą.
Ostatnia modyfikacja: 07.04.2010 13:08:00