[#1] MorphOS PUP i IdeFix
Witam

Zanim zacznę lutować FastAtę chciałbym zapytać czy ktoś wie czy IdeFix zadziała pod MorphOS PowerUP? Z tego co słyszałem FastAta nie działa więc jestem ciekaw jak to wygląda z IdeFix.

[#2] Re: MorphOS PUP i IdeFix

@pampers, post #1

Nie dziala ata3.driver. Sam FastATA przeciez dziala bez tego sterownika.
Ja w Amidze mam tylko wielki HD i CDRW na Primary, wiec nawet sie tym nie zainteresowalem, a jak cos bylo to nie pamietam.
Ale zasada jest taka, ze FastATA bez problemu dziala na sterownikach IdeFix i jest aktywny port Secondary. Z tym ze tylko na PIO0. Tak wiec jezeli na MOSie zadzialaja stery z IdeFix, to beda dzialac i na IdeFix i takze na FastATA.
[#3] Re: MorphOS PUP i IdeFix

@pampers, post #1

o ile pamietam to dziala.
[#4] Re: MorphOS PUP i IdeFix

@Valwit, post #3

Kurde to nie potrzebnie rechałem dziurę w obudowie klawiatury na fatę...

IdeFix jest o wiele mniejszy to i delfina powinna mi się teraz spokojnie zmieścić (o ile szlag jej nie trafił po ostatnim razie...)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem