[#16]
Re: MacMINI + MorphOS + Exodus
@AS,
post #15
Więc tak.
Ja mam mini Maca, i do niego się odniosę.
1. Gry z płyty zainstalować się nie da więc kopiuję cały katalog Exodus z płyty na dysk komputera (u mnie DH2).
2. Pobieram patch do exodusa ten przeznaczony dla mosa.
3. Instaluję patch 2.1 - instalacja przebiega bardzo ładnie. Trzeba podać katalog gdzie exodusa zainstalowaliśmy (skopiowaliśmy) i trzeba podać link do płyty.
4. Po zainsatalowaniu odpalam plik konfiguracyjny exodusa.
5. w nim wpisuję nazwę device (ja wpisałem ide.device) i wcisnąłem ENTER !!! - bardzo ważna aby go wcisnąć, inaczej program wpisu nie zapamięta i numer użądzenia - ja dałem 1 i też wcisnąłem enter.
6. Ustawienia grafiki - tu wybieramy Ati 9200 głębokość 8 bit i rozdzielczość 640 x 480 i w jednym i w drugim ustawieniu.
7. Następnie zatwierdzam zmiany i odpalam grę.
8. gdy wyskoczy monit że nie ma modemu wciskamy anuluj i gra działa w całej okazałości - tylko w małej rozdzielczości.
9. Podczas grania słychać wszystkie dźwięki w grze, nie słychać za to muzyki z płyty.
10. ja mam mosa w wersji demo - więc co pół godziny muszę robić restart ale zapisywanie stanów gry działa bardzo ładnie.
11. Jak na A 1200 kiedyś tam z kośćmi AGA i kartą Apollo 68040/40 gra działała wolno - tak tutaj wszystko działa jak szalone - wydobywanie złóż, budowanie czegokolwiek, przemieszczanie wojsk - jest baaardzo szybkie. Ale da się grać.