[#1] Czcionki do Pagestreama4.1.2
Witam
Mógłby ktoś podesłać mi jakąś kolekcję czcionek do PGSa4.1.2 ale przerobione już na ISO-8859-2? Dziękuję i pozdrawiam

[#2] Re: Czcionki do Pagestreama4.1.2

@Arbuz, post #1

Mam ten sam problem. Posiadam zestaw czcionek (UTF-8), ale PageStream nie widzi polskich liter.
Arbuz
gdzie można pobrać upgrate z 4.0 do 4.1.2? Mam oryginalnego 4.0, ale nie widziałem możliwości pobrania uaktualnienia. Możesz mi ew. przysłać?

[#3] Re: Czcionki do Pagestreama4.1.2

@AS, post #2

Temat wraca?!

[#4] Re: Czcionki do Pagestreama4.1.2

@AS, post #2

Wiesz jak pisałem magisterkę siostry to przechodzilem na czas pisania na AmigaPL i ogonki były. TrueTypy podobno idą ale trzeba wklejać gotowy tekst z pliku i ogonki są (Kaczuś tak mi powiedział, jeszcze nie sprawdzałem)
Co do PGSa4.1.2 już takiego dostałem w spadku od kogoś.

[#5] Re: Czcionki do Pagestreama4.1.2

@Arbuz, post #4

Dokładnie tak samo robiłem. Używałem Intellifont w TVPaint, PageStream i DrawStudio i na czas pisania w tych programach musiałem się przełączać na mapę klawiatury AmigaPL. Siłą rzeczy teksty w projektach tych dokumentów musiały być w standardzie AmigaPL.

A tak swoją drogą to trochę bez sensu, że autor PageStream nie robi czegoś z tą sprawą. Skoro nie porzuca jeszcze amigowych platform to powinien ten problem rozwiązać, bo to przecież podstawa w programie do DTP. Ile lat można się z tym chrzanić?!?

[#6] Re: Czcionki do Pagestreama4.1.2

@Arbuz, post #4

A mógłby ktoś podesłać aktualizację PageStreama z wersji 4.0 do 4.1.x. Aktualizacja była darmowa, ale ja nie znalazem gdzie można było ją pobrać. PageStreama 4.0 mam oryginalnego, aktualizacja usuwa parę będów.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem