Witam.
Jak pisałem w poprzednim moim wątku, zabrałem się za odzyskanie danych z Pegaza. Oczywiście bez problemów by się chyba kurcze nie obeszło...
Mój MOS 1.4.5 jest na dysku 30GB i wszystko śmigało do czasu padu partycji systemowej (FFS, o tym później).
Postanowiłem odzyskać dane na zalegający mi na półce dysk 80GB (przeszła mi przez głowę myśl, aby zostawić go w Pegu na stałe). Podpiąłem go więc, wystartowałem Pegaza z płyty MOS2, uruchamiam HDConfig i niespodzianka, owa 80 widziana jest jako 30 GB!!!!
Czy ktoś miał podobny problem?... Czy MOS ma jakieś ograniczenie dotyczące wielkości dysku?...
I druga sprawa - jak zauważyliście z tego co napisałem wyżej, partycję systemową miałem sformatowaną w FFS. Jak pamiętam, jeśli była SFSowa, MOS nie startował (a powinien, bo AFAIR tylko "boot.img" powinien być na partycji FFS, a na ten plik miałem osobną, małą partycję)...
Pamiętam że o tym problemie pisałem już z kiedyś (ze 2-3lata temu), ale skończyło się na tym, że ktoś odpowiedział że też tak ma. Czy na dzień dzisiejszy wiadomo w czym problem?...
--
Pozdrawiam