[#1] Prawo użycia loga MorphOS
Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z prawem do użycia logo MorphOS? Załóżmy, że napisałem jakąś aplikację i w wersji dla MorphOS chciałbym umieścić logo MorphOS z motylkiem. Tak samo w trailerze (film) też chciałbym w ten sposób zaznaczyć, że jest dostępna wersja dla tej platformy. Coś takiego jak było np. w "about" programu Pixel32.
Mam prawo coś takiego zrobić. Załóżmy, że program jest komercyjny i darmowy (np. wersja demo).

[#2] Re: Prawo użycia loga MorphOS

@MDW, post #1

prawdopodobnie mozesz uzycchoc trzeba by pogooglac jak to jest z wykorzystanie znaku towarowego jakim jest LOGO

Ostatnia modyfikacja: 13.04.2010 16:43:24
[#3] Re: Prawo użycia loga MorphOS

@MDW, post #1

Zapytaj Dziubałtowskiego. On CI znajdzie Binladena jeśli trzeba i przy okazji dowie się od Mosteamu co i jak:)

Ostatnia modyfikacja: 13.04.2010 20:06:07
[#4] Re: Prawo użycia loga MorphOS

@MDW, post #1

MDW: jak wrzucisz w google hasło morphos i wybierzesz grafikę znajdziesz dużo obrazków motyli np tak jak tutaj: http://www.butterflyutopia.com/BIG/430D-butterfly_art.jpg

Nie wiem czy MorphOS Team ma opatentowane wykorzystanie tego wizerunku, nie wydaje mi się. W sumie najlepiej byłoby do nich po prostu napisać i zapytać.

EDIT: fajny ten obrazek na ikonę MyMorphos :D

Ostatnia modyfikacja: 13.04.2010 21:26:14
[#5] Re: Prawo użycia loga MorphOS

@pampers, post #4

O to czy znajdę logo MorphOS się nie martwię, bo tego jest pełno. Chodzi mi tylko o stronę prawną takiego zabiegu. Niby ludzie sobie wrzucają gdzie chcą motylki... Ale wolę zapytać. No i zapytam. :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem