[#1] FPSE
Jak w temacie :)

Ściągnąłem i nie wiem ja kto ruszyć Wiem, że trzeba mieć bios PSXa...
Da się go skądś ściągnąć Kolega ma na PC jakiś emulator i chyba bios. Czy ten Bios z PC będzie działał na Morphie
Dokopałem się, że kolega RZOOKOL uruchomił i zapodał filmik na YouTube i widać, że działa poprawnie.
Zakupiłem dwie oryginalne gry na PSXa.
Czy ktoś mi poradzi jakie ustawienia trzeba zaznaczyć w GUI FPSE żeby odpaliło grę z CD

[#2] Re: FPSE

@MaveRick, post #1

co do biosu to poszukaj plików scph1001.bin albo wpisz w google psx bios, fpse ma emu biosu więc do części gier nie jest wymagany
co do ustawien, to wchodzi do zakładki pluginy, wyszukujesz odpowiednią opcje
akurat cd (emulacja kompaktu) i dalej plugins/cdimage.dll, jak klikniesz potem na configure to są tam opcje do ustawienia sciezki i emu audio.

co do grafiki to wybieramy na początek gpuw3d (ma wsparcie 3d, wygladzanie tekstur), jesli on dziala z daną grą niepoprawnie to należy wybrać gpupeops

akurat na execu jest to dość dobrze opisane:
http://amigaos.pl/artykuly/fpse_emulator_konsoli_sony_playstation.html

Ostatnia modyfikacja: 19.05.2010 08:43:30
[#3] Re: FPSE

@rzookol, post #2

Uruchomiło się Nie mogę jednak odpalić gry z CD. Wiesz może jak ustawić, żeby uruchomić grę z CD
Odpalił mi się jedynie Tekken3 z iso ale bez dzwięku :/

Ostatnia modyfikacja: 19.05.2010 15:44:18

Ostatnia modyfikacja: 19.05.2010 15:45:36
[#4] Re: FPSE

@MaveRick, post #3

a jaki masz plugin do audio ?
powinien być peops,
do cedeka zwyklego ustaw po prostu plugin inny
pluginy null nie robią nic

[#5] Re: FPSE

@rzookol, post #4

Audio juz działa. Na początku dzwiek strasznie krzaczy...
Ustawiam Cdrom.plugin i wywala błąd inicjacji :/
Odpalałeś grę prosto z CD

[#6] Re: FPSE

@MaveRick, post #5

Ja odpalałem. Działa bez większego problemu, ale lepiej jest grać z image (z CD czasami się potrafi dźwięk "przyciąć")

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem