[#1] nazwa urządzenia massstorage
MorphOS 2.4

Podłączyłem mp3 player pod USB Pegasosa2 i chciałem dostać się do niego z poziomu DOpusa4, a nie przez Ambienta. Wpisałem pod listerem UMSD: ale nie ma takiego wolumenu, a przecież w ustawieniach mp3playera w Poseidonie jest domyślnie wpisane UMSD jako DOSName.
Otwieram lister Ambienta a wolumenami, a tam nazwa mp3playera w kolumnie Name to (usbscsi0).
Jak wpiszę usbscsi0: w listerze DOPusa3 to działa.
Jak to jest z tymi nazwami różnych wolumenów wymiennych teraz w nowym MOS2.4? W MorphOS-ie 1.4.5 zawsze działało mi UMSD: jak miałem coś wpięte na USB, a jak wetknąłem 2 pendrivy na raz to pierwszy był UMSD: a drugi UMSD.0: o ile dobrze pamiętam.
[#2] Re: nazwa urządzenia massstorage

@R-Tea, post #1

a czy przypadkiem w prefsach poseidona tego sie nie da ustawic ?

[#3] Re: nazwa urządzenia massstorage

@rzookol, post #2

Ta część prefsów Posejdona jest martwa w 2.x. Nazwa urządzenia jest generowana przez mount.library, która jest odpowiedzialna za montowanie dysków. Dla urządzeń usb będzie to usbscsiX:, gdzie X to kolejne numery urządzeń.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem