@DiskDoctor, post #1
@Jacek Piszczek, post #2
@DiskDoctor, post #8
@lord_spider, post #10
@Benedykt Dziubałtowski, post #12
Ja nie wiem czemu się upierasz przy tym aby korzystać z serwisu.
@DiskDoctor, post #15
Otóż pisałem już, jestem piekielnie zajęty, mój czas poświęcony na Maca już dobiegł kresu, wolę zapłacić i "mieć z głowy". Zresztą robiąc cokolwiek w pośpiechu, łatwo to popsuć. Nie znaczy to oczywiście, że mam zamiar zapłacic firmie SAD 500 zł za tą operację czy też np. 1200 zł za wymianę napędu.
@DiskDoctor, post #15
@AmiChris, post #17
@AmiChris, post #17
Jezeli nie masz czasu to musisz zaplacic komus te 500zl czy 1200zl ktory poswieci swoj czas i wiedze dla ciebie. Jezeli chcesz zaplacic mniej to znowu dojdzie do tego, ze stracisz czas szukajac innych firm umozliwiajacych naprawe i/lub wymiane na lepszych warunkach cenowych.
@DiskDoctor, post #19
Stówę zapłacę z przyjemnością, za następującą specyfikację:
- wyjęcie mojej płytki z MOSem
- przeczyszczenie Maca napędu płytką czyszczącą lub inaczej
- mniej lub bardziej autoryzowane zdiagnozowanie żywotności napędu
- dokopanie się do mojej partycji Macowej (70GB, w OF ją widać) i przerzucenie Home'a na DVD (ok. 40 GB)
- format HD
- raport błędów HD
- w razie czego wymiana napędu (oczywiście to bonus)
@DiskDoctor, post #19
- wyjęcie mojej płytki z MOSem
- przeczyszczenie Maca napędu płytką czyszczącą lub inaczej
- mniej lub bardziej autoryzowane zdiagnozowanie żywotności napędu
- dokopanie się do mojej partycji Macowej (70GB, w OF ją widać) i przerzucenie Home'a na DVD (ok. 40 GB)
- format HD
- raport błędów HD
- w razie czego wymiana napędu (oczywiście to bonus)
@AmiChris, post #20
Juz za sam podpunkt 5 placi sie w setkach zlotych. Pierwszy link http://www.recovery.pl/cennik.html a ty mowisz o 100zl
Ja sie nie dziwie teraz, ze te firmy ci powiedzialy kwoty miedzy 500zl a 1200zl. Za taka usluge to i tak strasznie tanio.
Co do uszkodzonej partycji to jw. albo poszukaj na stronach zwiazanych z macosem, oni tam beda miec wieksze doswiadczenie z dyskami/partycjami dedykowanymi macos. Tutaj ludzie to amigowcy wszelakiego sortu i mala ilosc fascynatow macowych
Tak czy inaczej to powodzenia.
Całość 190 pln z wysyłką od Ciebie do mnie i odemnie do Ciebie kurierem. Mam umowę z firmą kurierską. Nigdzie nie musisz się fatygować. Wystarczy spakować paczkę. Kurier przyjedzie i odbierze do Twojego domu. Paczka jest ubezpieczona.
Powiedz gdzie będziesz wywalał, bo chętnie go z tego kosza wyciągne
@DiskDoctor, post #23
@DiskDoctor, post #1