[#1] MacMini i SATA
Witam

Poleca ktoś jakąś przejściówkę IDE-SATA która zmieści się i zadziała bezproblemowo w Miniaku? Mam za dużo pieniędzy ( ) i chyba sprawie sobię dysk SSD.

[#2] Re: MacMini i SATA

@pampers, post #1

Polecam.

(A tak na poważnie to sam szukam czegoś podobnego, tyle że do starego peceta. Nie mam przekonania do tych chińskich cudactw, jestem ciekaw jak to działa i czy nie ma z tym żadnych problemów.)
[#3] Re: MacMini i SATA

@pampers, post #1

kup sobie taka zeby karte CF podpiac pod ATA :)
[#4] Re: MacMini i SATA

@Valwit, post #3

Żywotność kart CF jest wiele razy mniejsza niż dysków SSD. Co do tematu - wydaje mi się, że da się kupić dysk SSD ze złączem ide/pata. Jeszcze nie tak dawno bywały takie, więc może gdzieś w magazynach zalegają...

[#5] Re: MacMini i SATA

@Marek Szyprowski, post #4

Znalazłem nawet 2 takie na aledrogo ale prędkości odczytów i zapisów są o wiele mniejsze niż w przypadku dysku na SATA. Wiem, że wąskim gardłem będzie interfejs w mini, ale nie powiedziane że kiedyś nie będę korzystał z tego dysku w innym komputerze.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem