[#1] OWB 1.8
Dwa małe pytanka odnoścnie OWB. Jak używać tych skryptów z nowego OWB? Po ich dodaniu w okienku "skrypty" powinny same działać automatycznie? Czyli np. filmik z youtube we flashu będzie automatycznie zastąpiony na html5?

Drugie pytanie. W jaki sposób na jakiejś stronie zablokować wyświetlanie flash? Chodzi mi np. o strony typu:

http://rozklad-pkp.pl/

Ciężko tu wyszukać połączenie... ;) Okno z flashem po prostu zasłania zawartość strony. Nie wiem, czy to wina OWB, czy PKP... Stawiałbym na to drugie, ale tak czy siak trzeba jakoś sobie z tym poradzić.

[#2] Re: OWB 1.8

@Adam_K, post #1

www.youtube.com/html5 - tak to zrob:). Skrypty dzialaja po wrzuceniu do katalogu. hmm wywal wtyczke na chwile z katalogu plugins i bedzie sie turlac

[#3] Re: OWB 1.8

@fazior, post #2

Tak, ale chodzi mi o to jak to zrobić bardziej elegancko ;)

Nie da się jakoś zablokować konkretnego flasha na stronie?
[#4] Re: OWB 1.8

@Adam_K, post #1

Jeszcze trzeba wejść w OWB w ustawienia Skryptów i dodać poprzez wskazanie pliku .js i zapisanie ustawień. Potem ponowne uruchomienie OWB.

[#5] Re: OWB 1.8

@Adam_K, post #1

To ja się podepnę: Jak używać menadżera haseł? Zapamiętuje hasla ze stron www czy tylko np. hasła do WAPa, routera itp?

[#6] Re: OWB 1.8

@11MASTEr, post #5

I ja się podepnę.
Co zrobić, zeby 1.8 pamiętała cookie z PPA? Po każdym włączeniu OWB musze się od nowa logować.
Nie działa mi tez tryb pełnoekranowy w Youtube :(

[#7] Re: OWB 1.8

@FOrest, post #6

A masz zaptaszkowane "zapisuj ciasteczka" w Ustawienia/Preferencje/Prywatność? Odnośnie trybu pełnoekranowego - możesz napisać coś więcej?

[#8] Re: OWB 1.8

@recedent, post #7

Gdy otwieram jakiś film w trybie flash to odtwarza się ale w zwolnionym tempie. Gdy klikam gadżet pełnego ekranu (ten w dolnym prawym narożniku, to nic się nie dzieje i film leci sobie dalej w okienku.

[#9] Re: OWB 1.8

@FOrest, post #6

Co do pamiętania ciastek to musisz włączyć tzw. eksperymentalne cookie (domyślne powinny być włączone) w ustawieniach. Co do trybu pełnoekranowego to na pewno powinien działać jeśli włączysz YouTube w wersji html5 ( youtube.com/html5 i kliknięcie na "Dołącz do użytkowników wersji beta HTML5"). Z flasha bym w ogóle nie korzystał bo działa powoli lub słabo (brak obsługi wielu rzeczy, ale aktualnie nie ma co liczyć na więcej).

[#10] Re: OWB 1.8

@11MASTEr, post #5

Zapamiętuje również hasła z formularzy ze stron (np. logowanie do ppa.pl).

[#11] Re: OWB 1.8

@Adam_K, post #1

W jaki sposób na jakiejś stronie zablokować wyświetlanie flash?

Spróbuj załadować do OWB skrypt do blokowania flasha, poszukaj na userscripts.org - http://userscripts.org/scripts/search?q=flash+block&x=0&y=0

lub wyłącz obsługę flasha w OWB w ogóle bo i tak działa słabo i niestabilnie.

[#12] Re: OWB 1.8

@grxmrx, post #9

W OWB 1.7 YouTube w HTML5 działał normalnie, a w OWB 1.8 działa za wolno. W trybie pełnoekranowym jest lepiej ale mi chodzi teraz o normalny tryb. Czy tak ma być? :(

[#13] Re: OWB 1.8

@recedent, post #7

Faktycznie nie mia łem zaptaszkowane, dzięki.

[#14] Re: OWB 1.8

@MDW, post #12

Z tego co widzę to tak ma być, więc jesteśmy skazani na tryb fullscreen...

[#15] Re: OWB 1.8 Firefox bookmarks converter

@grxmrx, post #14

Fab napisał konwerter zakładek z FireFoxa na OWB.

http://fabportnawak.free.fr/import_firefox.lha

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem