[#1] Memory.sbar i Graphicsmemory.sbar
Po update MorphOS-a z 2.4 do 2.5 w ustawienie Screen Managera mam teraz oba moduły
Memory.sbar i Graphicsmemory.sbar
Patrząc w ich ustawienia ten pierwszy jest dużo bardziej rozbudowany niż Memory.sbar z MorphOS-a 2.4 a jednocześnie prawie identyczny z tym nowym raphicsmemory.sbar, a właściwie to ma o jedną opcję więcej, a mianowicie ma dwa niezależne gadżety do ustawienia koloru paska. Jeden nazwany Bar color, a drugi Graphics memory color. Ten nowy ma tylko Bar Color.
Na dodatek oba moduły mają tą samą wersję czyli 51.19 i oba mogę niezależnie włączyć na górnej belce.
Czy istnienie tych dwóch praktycznie identycznych modułów było zamiarem MOS-team, czy może coś podczas mojej aktualizacji poszło nie tak?
[#2] Re: Memory.sbar i Graphicsmemory.sbar

@R-Tea, post #1

Memory.sbar służy do pokazania pamiecie "fast" ;)
A Graphicmemory.sbar pokazuje tylko pamięć karty graficznej . Pprzydany zwłaszcza dla userów Mac Mini z 32 vmem

[#3] Re: Memory.sbar i Graphicsmemory.sbar

@Drako^lM, post #2

A czy nie jest tak, że Memory.sbar pokazuje obie wartości? Tzn. i "fast" i pamieć grafiki?
Pytam, bo w ustawieniach Memory.sbar jest gadzet "Bar Color:" i gadzet "Graphisc Memory Color:". Jak zafajkuje "Graphics Memory Color" to gauge na belce ekranu dzieli mi sie w poziomie na 2 czesci i kazda z nich pokazuje inna wartosc.
[#4] Re: Memory.sbar i Graphicsmemory.sbar

@R-Tea, post #3

Masz rację.

[#5] Re: Memory.sbar i Graphicsmemory.sbar

@R-Tea, post #3

Ooo faktycznie :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem