[#1] Freespace2
Jak zwiększyć rozdzielczość w tej grze? Bo nie ważne jaką bym ustawiał rozdziałkę w pliku .ini to i tak mam 640x480.
Pozdrawiam

[#2] Re: Freespace2

@Arbuz, post #1

Halo czy nikt mi nie pomoże?

[#3] Re: Freespace2

@Arbuz, post #2

ja ci pomoge.. po drodze do domu .. kup 0.7 i pryknij se :P

mi pomaga OK OK

[#4] Re: Freespace2

@HOŁDYS, post #3

Mi po 0.7 rozdziałka się zmienia na 320x240 ;)

[#5] Re: Freespace2

@Arbuz, post #2

Proszę:

http://www.hard-light.net/forums/index.php/topic,42854.0.html

poszukaj w tym wątku(generalnie te 2 linki z 1 postu powinny Ci już załatwić problem). Musisz mieć patcha, który z gry robi OpenFreeSpace. Wówczas będziesz miał linie komend i bedziesz mógł sam dobrać rozdzielczość. W sumie po instalacji patcha juz i tak w samym menu gry będziesz miał już wszystko ok z rozdziałką.

Na jakim systemie chcesz to instalować?

Widzę że masz w sygnaturce Fedore, powinno pójść bez problemu.

Zainteresuj się także tymi dwoma odnośnikami w razie gdyby z tamtego postu wyszły nici:

http://scp.indiegames.us/bnr_fs2open.php
i do tego launcher
http://scp.indiegames.us/bnr_launcher.php

Ostatnia modyfikacja: 21.06.2010 17:50:39
[#6] Re: Freespace2

@bombermax, post #5

He he jakby mi chodziło o Fedorę (którą mam na Pegazie więc nie zadziała) to dałbym to w dziale linuxowym:) Ale i tak dzięki za chęć pomocy bo mi się nie przyda na MOSie. Pytałem nawet Kiero jako autora portu ale nic nie pomaga. Monitor wyświetla że mam rozdziałkę 640x480 i ani trochę więcej.

@Hołdys jak ja wypiję 0.7 to mi się włącza 3D tyle że procek w dyni nie wyrabia:)

[#7] Re: Freespace2

@Arbuz, post #6

o Kurde ale Gafa :/ Dopiero teraz spojrzałem na dział

Sorry Arbuz :)

[#8] Re: Freespace2

@Arbuz, post #6

pisales tez, ze nie masz wszystkich plyt. masz pliki z grafika dla wersji 1024x768? chyba chodzi o sparky_hi_fs2.vp

[#9] Re: Freespace2

@kiero, post #8

Już mam wszystkie płyty. I zainstalowałem jak instaler każe. Plik po instalacji to Sparky_fs.vp a na płytach takiego jak podajesz nie ma. Skąd go wziąć?

[#10] Re: Freespace2

@Arbuz, post #9

w mojej wersji jest.

[#11] Re: Freespace2

@kiero, post #10

To ja się podepnę pod wątek

Gra Freespace 2 mi działa dobrze, poza jednym bugiem. W misji treningowej, gdzie masz strzelać do celu nie mam w ogóle dostepnych działek do posiadanego statku. Są jakieś do wyboru, ale przy próbie ich założenia mam informację żedanego typu działka nie da się założyć do mojego pojazdu.

[#12] Re: Freespace2

@kiero, post #10

To ja nie wiem jaką Ty masz wersję. Może jakiś pacz dodatkowy musi być. Ewentualnie spróbuję jeszcze zainstalować na PC i przeniosę to do Pega

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem