[#1] Fuhquake i facelifting
Jak zmusić MOSowego fuhquake, żeby skorzystał z "high quality textures" z quake retexturing project? Coś nie idzie. Rozpakowałem archiwum do czystych .tga i umieściłem w fuhquake/textures. Co robię nie tak?

[#2] Re: Fuhquake i facelifting

@recedent, post #1

Na MorphZone ktoś raportuje, że po wrzuceniu katalogu /textures do id1/ tekstury działają poprawnie. Ktoś może to potwierdzić? Bo u mnie ta sztuczka nie działa...

[#3] Re: Fuhquake i facelifting

@recedent, post #2

U mnie dzialaja :) . Z tego co pamietam musialem ciutek zmniejszyc, bo pojawialy sie bledy. Ale dokladnie co i jak nie pamietam, nie mam teraz dostepu do pega. (cos mi sie jarzy, ze zmieniałm tez format tekstur)

[#4] Re: Fuhquake i facelifting

@ede, post #3

Chyba już wiem o co chodzi. Zdaje się, że próbując pobrać najnowszą dostępną wersję packa pobrałem tzw. normalmaps, których fuhquake zwyczajnie nie obsługuje. Tak przynajmniej wynika z logu Snoopium (fq nie szuka tekstur w formacie cośtam_normal.tga i cośtam_gloss.tga, tylko cośtam.tga). Pobieram zwykły qrp-maptextures, jak uda się podmienić to zaraportuję.

[#5] Re: Fuhquake i facelifting

@recedent, post #4

Ano daje się podmienić. Wszystko działa jak trzeba, za wyjątkiem faktu, że Fuhquake nie obsługuje plików .link dla zdublowanych tekstur. Autorzy paczki przewidują taką ewentualność, dodając w archiwum odpowiedni plik .bat, który automatycznie dubluje pliki gdzie trzeba. Kłopot w tym, że tego .bata to sobie możemy włożyć. Może ktoś obeznany by napisał robiący to samo skrypt AmigaDOS? O tyle by było mniej żmudnej roboty (nie chce mi się PC włączać :) )...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem