[#1] Morph 2.5 problem przy bootowaniu
Witam, czy mogę jakoś zmienić rozdzielczość ekranu przy bootowaniu z płytki MorphOS-a 2.5? Bo na moim tv pokauje się ekran open firmware a potem nieobsługiwany tryb pracy ekranu i d... Jak przejąć kontrolę nad ustawieniami systemu zabootowanego z płytki? Da się? Nie mam monitora w domu, dlatego miniak podpięty jest do tv (full hd) przez vga.

[#2] Re: Morph 2.5 problem przy bootowaniu

@JaCoP, post #1

mozesz w bootmenu (np parametr bm dla boot.img). byla tez jakas kombinacja klawiszy zeby wymusic 800x600 (prawy przy starcie?).

[#3] Re: Morph 2.5 problem przy bootowaniu

@JaCoP, post #1

Jacop: w nawiązaniu do stopki - ta cena nie będzie już niższa, korzystaj z okazji ;)

[#4] Re: Morph 2.5 problem przy bootowaniu

@pampers, post #3

OK. Tylko chwilowo z kasa krucho... A tymczasem musze zabootowac 2.5.

Jak wejsc do bootmenu?? Prawy myszy cos nie za bardzo .

Ostatnia modyfikacja: 07.07.2010 00:09:12
[#5] Re: Morph 2.5 problem przy bootowaniu

@JaCoP, post #4

napisalem, ze albo parametr bm dla boot.img (w ofie). chyba jeszcze dwa przyciski dzialaly i f1. ale to ktos pewnie napisze;)

[#6] Re: Morph 2.5 problem przy bootowaniu

@kiero, post #5

To czekam aż napisze!

[#7] Re: Morph 2.5 problem przy bootowaniu

@JaCoP, post #6

Na Efice działają mi dwa myszowe wciśnięte na raz (to można zrobić już w czasie ładowania się boot image), oraz klawisz F1 (po pojawieniu się napisu "Quark/Open Firmware"). Wchodzę do bootmenu wtedy i mogę wybrać tryb graficzny. Bootmenu jest w 640 x 480 więc coś powinieneś zobaczyć.

[#8] Re: Morph 2.5 problem przy bootowaniu

@G. Kraszewski, post #7

U mnie open firmware pokazuje się w trybie full hd (chyba dostosowuje się jakoś do tv), a potem ciemność. Teraz ruszam na urlop (jedzie ze mną Aros) a miniak będzie czekał w domku, więc będę próbował po urlopie. Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Jak będą jeszcze jakieś sugestie, to bardzo proszę .

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem