[#1] motyl 2.5 i ahi
Witam.

Jak to jest bo o ile pamiętam pod 3.9 na klassyku miałem ahi w wersji która ponoć pozwalała na wielokrotne uruchomienie programów korzystających z ahi. Czyli kilka programików grało coś sobie i żaden nic nie blokował.
Teraz mając mplayera otwartego i próbując zagrać np. w dune legacy już nie mogę bo DL nie może zainicjować dźwięku. Coś mam nie ustawione?

[#2] Re: motyl 2.5 i ahi

@11MASTEr, post #1

Z tego co pamiętam musisz ustawić UNIT 0, pozwoli to na odgrywanie dźwięku z kilku źródeł ale kosztem ich jakości :(

[#3] Re: motyl 2.5 i ahi

@pampers, post #2

Poustawiałem i nadal nie mogę zmusić mplayera i anr do tego by razem zgodnie grały. Jakies podpowiedzi?

[#4] Re: motyl 2.5 i ahi

@11MASTEr, post #3

Musiales zle ustawic. Jednostka muzyczna ma byc UNIT-em :)

[#5] Re: motyl 2.5 i ahi

@11MASTEr, post #3

A w Mplayerze zmieniłeś audio driver na ahi_dev?

[#6] Re: motyl 2.5 i ahi

@11MASTEr, post #3

Jakies podpowiedzi?

W prefsach AHI dla "jednostki muzycznej" (music unit) ustaw tryb "Unit 0: HiFi 16 bit stereo ++".

[#7] Re: motyl 2.5 i ahi

@11MASTEr, post #1

Poustawiałem zgodnie z podp. i teraz gra ładnie. dzięki.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem