[#1] DYSK USB
Witam.
Mam taki problem: Dysk USB 1TB trzymam na im zdjecia filmy itp. podpinam pod mini i wchodze do katalogu i tam 19 plikow. Odpinam dysk podpinam do pc plikow 20?! Pod mackiem nie moge niczego skopiowac, zmienic i zobaczyc tego 20 pliku. Inny katalog sytuacja podobna plikow 20 widze 19 z tym ze w pierwszym brakowalo 12 w drugim 6 pliku?? Ciekawa rzecz choć dl mnie niezbyt to odcinki mojego serialu i nie moge go zobaczyc :( (wysarczy ze nagram na pc pod inna nazwa i wszystko gra?? plik jest widoczny)
Partycja 913GB. Gdzie jest BUG?

Zazwyczaj znika plik 12 lub 6 w przypadkach 4 na 5. W tym piątym nie ma 14.??

Ostatnia modyfikacja: 13.07.2010 21:51:11
[#2] Re: DYSK USB

@11MASTEr, post #1

a jakie sa nazwy tych niewidocznych plikow?
moze zawieraja jakis "niedozwolony" znak?
[#3] Re: DYSK USB

@Norbert, post #2

Nie ma nawet spacji - są kropki.
Wszystkie nazwy identyczne pomijając liczbe porządkową.

[#4] Re: DYSK USB

@11MASTEr, post #1

A w jakim systemie plików sformatowana jest patrycja ?
[#5] Re: DYSK USB

@Jacek Piszczek, post #4

Zapewne NTFS.

[#6] Re: DYSK USB

@11MASTEr, post #5

Zapewne jest to błąd w moim sterowniku do NTFSa. Na szybko mogę polecić włączenie trybu listowania wszystkich plików - robi się to poleceniem "fsprefs usbscsi0: set ALLFILES". Wówczas będą listowane też pliki ze starymi DOSowymi nazwami (w schemacie 8+3). Może wówczas uda Ci się odczytać brakujące seriale. Spróbuję w wolnej chwili przyjrzeć się problemowi.

[#7] Re: DYSK USB

@Marek Szyprowski, post #6

Marek a czy planujesz w przyszłości zrobić zapis na partycje NTFS?

[#8] Re: DYSK USB

@pampers, post #7

W moim driverze - nie.

[#9] Re: DYSK USB

@Marek Szyprowski, post #6

Nazwy wyglądają w taki sposób:

stargate.atlantis.s05e01.pl.pdtv.xvid-sibv.avi

i brakuje 12 pliku :) Potestuj.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem