[#1] Autoukrywanie paneli Ambienta
Jak odpalam Ambienta to panele z ikonami są otwarte. Jeżeli na żaden z nich nie kliknę to po kilku sekundach same się zwijają. Fajna sprawa. :) Jednak jak kliknę na jakąś ikonę na panelu to ten panel już się nie schowa i muszę to zrobić sam. Czy istnieje możliwość żeby panel chował się zawsze po kilku sekundach? Albo żeby chował się po uruchomieniu z niego jakiegoś programu (kliknięciu na ikonę)? Gdyby taka opcja była w konfiguracji paneli to chętnie bym z niej skorzystał.

[#2] Panele Ambienta - kolor

@MDW, post #1

Ja dopiszę pytanie w sprawie paneli: jak ustawić, aby był przezroczysty? Patrzę w ustawienia i mogę ustawić kolor, gradient, tapetę, ale nie widzę, gdzie moża wyłączyć kolor.

Ostatnia modyfikacja: 31.07.2010 22:31:30
[#3] Re: Panele Ambienta - kolor

@AS, post #2

AS: w systemowych teoretycznie się nie da niestety. Do dzisiaj tego nie mogę pojąć, niech MorphOS Team się tym zajmie :) Jest jakiś trick prawdopodobnie nas moszone, poszukaj.

[#4] Re: Panele Ambienta - kolor

@pampers, post #3

No właśnie patrzyłem u kogoś na zrzut ekranu, gdzie prezentował jakiś program i patrzę, a ma ustawiony panel przezroczysty. Testuję u siebie i nie widzę, gdzie to mogę ustawić.

[#5] Re: Panele Ambienta - kolor

@AS, post #4

A może to był polynet ?

[#6] Re: Panele Ambienta - kolor

@pampers, post #5

Nie umiem powiedzieć. Szukałem tego screena teraz i nie mogę znaleźć.

[#7] Re: Panele Ambienta - kolor

@AS, post #6

To zainteresuj się wtedy PolyNet NG: http://morphos-files.net/find.php?find=polynet

[#8] Re: Panele Ambienta - kolor

@pampers, post #7

Miałem PolynetNG automatycznie po zainstalowaniu UltimatePack.

Super wyglądało, było już skonfigurowane. Jak dodałem jeden przycisk w panelu, a potem przesunąłem całość, to wszystko się rozjechało. Próbowałem to naprawić, ale nie wiem dlaczego jak dałem Save, to po resecie znowu było rozjechane.

Więc wywaliłem i wróciłem do standardowego panelu Ambienta.

[#9] Re: Panele Ambienta - kolor

@pampers, post #7

Już wcześniej się interesowałem PolyNet i teraz też potestowałem. Ale... on jest jakiś niestabilny, zachowuje się często inaczej niż go ustawiłem jakby nie zapisywał wszytskich ustawień, albo źle je odczytywał.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem