[#1] OWB, html5 i getvideo
Witam!

Jestem po instalacji UltimatePack, mam problem z youtube.

Jakoś mało materiałów da się obejrzeć w html5, w większości jest komunikat: "musisz uaktualnić swój odtwarzacz Adobe Flash Player."

Kiedyś bez problemu za pomocą getvideo ściągałem do wybranego formatu, czy to mp4/flv/3gp. Później szło tylko jako 3gp, albo flv. Teraz żadna opcja nie działa :(

Znowu pozmieniali coś na yt, czy u was działa normalnie?

------edit

getvideo daje komunikat:

HTTP ERROR 404
Sorry can't get expected data.

Ostatnia modyfikacja: 30.07.2010 01:10:29
[#2] Re: OWB, html5 i getvideo

@kjb, post #1

Mam to samo. Sądziłem, że sam coś skopałem w ustawieniach. Widocznie, nie i coś na YT zmienili...

P.S. Sprawdzałeś z nowym WGet ?

[#3] Re: OWB, html5 i getvideo

@kjb, post #1

Jak wchodzisz z innej strony klikając w link to potwierdzaj link, bo są ignorowane ustawienia-youtube i film leci standardowo przez flashplayera. Przez HTML5 nie idą jeszcze filmy z dołączonymi reklamami i rzez HTML5 nie ma jeszcze adnotacji czyt.opisów w filmie.

[#4] Re: OWB, html5 i getvideo

@MaveRick, post #2

Zmienili i już ich rozszyfrowałem. Do user agent dopisałem Version/4 i działa.

Przykładowo: "Mozilla/5.0 AppleWebKit (KHTML, like Gecko) Version/4 Sputnik"

[#5] Re: OWB, html5 i getvideo

@kjb, post #1

(sorry for the english)

Get the latest getvideo version that was released a couple days ago. Youtube changed something a week ago, which broke all youtube downloaders.

Regarding HTML5, you can play all youtube links (except channels) in OWB itself, even if the links aren't available for HTML5 yet, with the help of the userscript Scripts/youtube.js (you'll need the updated version at http://fabportnawak.free.fr/owb/scripts/YouTube.js since it was also broken by youtube latest changes). You just add this script through menu->windows->scripts.
After that, newly created tabs/windows will replace the Flash object (if you have flash plugin installed) with a HTML5 builtin player, and also show some direct video links to save or play below the video (choose format 18 for best performance). Note that if you don't have the flash plugin installed, you'll get this "no flash" message appearing again over the HTML5 video just after loading, so you'll need to click again the direct video link (18) to play the video.

And by the way, for HTML5 youtube links, if you haven't done it already, I suggest you also add the Scripts/youtube_fullscreen_fix.js userscript to switch to the much faster overlay mode when pressing the fullscreen button in the HTML5 player.

[#6] Re: OWB, html5 i getvideo

@Fab1, post #5

(sorry for the english me too)

Now it works on my eMac & MOS 2.5 :)

Very Big Thanks ! :)

[#7] Re: OWB, html5 i getvideo

@kjb, post #1

A jak dalej będziesz miał problemy to zmień spofa z OWB na Safari .....

[#8] Re: OWB, html5 i getvideo

@Drako^lM, post #7

U mnie już działa. Teraz wszystko odpala się bez problemu.
Znikną znaczek informujacy/ladowania, że to html5...

[#9] Re: OWB, html5 i getvideo

@kjb, post #6

Ja mam poblem z dzwiękiem. Nie ma go przy odtwarzaniu filmow z YT. Obraz jest dzwięku nie i w HTML5 i za pomocą skryptu.

Ogólnie dzwięk mam we wszytskim poza OWB. Mieliście taki problem. Mam eMaca 1.25.

[#10] Re: OWB, html5 i getvideo

@kjb, post #1

No kurna wreszcie mi to dzíała.
Damn, now it works :)

[#11] Re: OWB, html5 i getvideo

@Sventevith, post #9

Okazalo sie, ze jednak byly zle ustawione preferencje AHI :D

[#12] Re: OWB, html5 i getvideo

@kjb, post #1

Czy zmienili coś na Youtube, czy jakiś problem u mnie po aktualizacji na 2.7? Od 2 dni nie działa mi Youtube pod OWB, ani nie mogę nic wyświetlić pod Tubexxem (liste wczytuje, ale nie wyświetla - error). Nie mogę też z Youtube nic wyświetlić przez GetVideo.

[#13] Re: OWB, html5 i getvideo

@AS, post #12

Niestety mam to samo.

[#14] Re: OWB, html5 i getvideo

@AS, post #12

Tak, na Amiwigilii też zauważyłem ten problem. Rozwiązanie to przełączenie youtube na HTML5 (www.youtube.com/html5), albo poczekanie na nowy skrypt od FABa.
[#15] Re: OWB, html5 i getvideo

@madman15, post #14

Acha, to znaczy, że oni coś tam pomieszali znowu. Pod HTML5 chodzi, ale niestety rwie trochę. Fab pewnie poprawi skrypt, ale co będzie z GetVideo, czy Tubexxem?

[#16] Re: OWB, html5 i getvideo

@AS, post #15

A więc GetVideo jest w nowej wersji na Aminecie (0,28 ) i obecnie chodzi poprawnie z Youtube.

Ostatnia modyfikacja: 18.12.2010 20:27:12
[#17] Re: OWB, html5 i getvideo

@madman15, post #14

Skryp musi zostać poprawiony przez autorów a nie faba ;)

[#18] Re: OWB, html5 i getvideo

@Drako^lM, post #17

[#19] Re: OWB, html5 i getvideo

@recedent, post #18

heh ;)

[#20] Re: OWB, html5 i getvideo

@recedent, post #18

Ale super, już działa wszystko poprawnie: i OWB i GetVideo. Nie jest zaktualizowany tylko tubexx i choć youtube chodzi dobrze pod OWB, to jednak tubexx też się czasami przydaje.

[#21] Re: OWB, html5 i getvideo

@AS, post #20

Trzebaby "pogonić" P. Germano - przyzwyczailem się do Tubexxa a tu lipa nie mogę sciągać filmików :(

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem