[#1] Znów problem...
Witam! Po zakupie maczka mini męczę się z ustawieniami druku. Wraca problem Wordwortha. Na ustawieniach usb parallel.device Wordworth drukuje, ale paski. W ogóle nie chce drukować czacionki. Kolejny problem to wydruki spod TurboCalca - program prosi o zmianę kartki w drukarce i to wszystko. Powtarza się ciągle. Nie wiem dalej jak drukować PDFy. Ma ktoś z Was konkretne doświadczenia? Mos 2.5, drukarka HP DJ 940 c.
Proszę o rady...
Jeszcze nieśmiertelny FreeCiv - gra ktoś z Was w tą grę na maczku pod Mosem?
Prblemy z kierowaniem jednostkami...

Ostatnia modyfikacja: 31.07.2010 20:54:25

Ostatnia modyfikacja: 31.07.2010 20:54:37
[#2] Re: Znów problem...

@Pero, post #1

jezeli to poziome paski to moze kwestia ustawien DPI?
Jezeli drukujesz spad dosa to dziala?
np w ten sposob:
echo "test do wydruku" >PRT:

[#3] Re: Znów problem...

@AmiChris, post #2

Spod dosa działa, amifig wywala krzaki, turbocalc prosi o katrtkę w kółko i nie drukuje, amigawriter demo drukuje, firma drukuje...
Więcej nie sprawdzałem...

Ostatnia modyfikacja: 01.08.2010 22:42:53
[#4] Re: Znów problem...

@Pero, post #3

Wiem ze to srednio wygodne ale moglbys ustawic aby ci wypluwalo output z drukarki do jakiegos pliku, najlepiej w ps? Potem bys to wydrukowal jakims ghostscriptem o ile ci dziala poprawnie ;)

[#5] Re: Znów problem...

@AmiChris, post #4

Ghostscript - wcale nie umiem tego skonfigurować....
Raz coś wyświetla a raz nie...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem