@Drako^lM,
post #1
Jak nie będzie gorzej niż jest teraz to będzie bardzo dobrze. :) Wobec tego życzę nam żeby nie było gorzej i żeby zostało utrzymane obecne tempo i jakość rozwoju MorphOS-a.
Pamiętam jak na party Satellite 2000 w Szczecinie Elf siedział z grupką innych zajaranych ludków przy jakiejś A1200ppc i bezskutecznie próbowali zainstalować jakąś wersję pre-alpha MorphOS-a. Ech, jak strasznie mnie to wtedy nie interesowało. :) Zresztą 95% rzeczy w tamtym MorphOS-ie trzeba było dołożyć z AmigaOS3 i zwykły użytkownik poza kilkoma rzeczami działającymi natywnie na MOS-ie nic specjalnego nie dostawał. Długo nie byłem przekonany do MorphOS-a. Chyba aż do momentu pojawienia się Pegasosa 1. Taka maszyna mnie przekonała. Zresztą wtedy przekonałoby mnie wszystko co byłoby w stanie uwolnić mnie od skanapkowanej A1200+060+ppc+bvision+fastata+os3.9. Zaczynałem nienawidzić tego zestawu zarówno od strony sprzętowej jak i systemowej. W systemie łata na łacie, milion kombinacji, w sprzęcie często coś gdzieś nie stykało, po przeniesieniu w inne miejsce człowiek modlił się żeby to ruszyło. Grrrrr... No ale na szczęście BBRV uraczyli nas Pegasosem. Kupiłem używanego Pegasosa 1 G3/600 (już z April), którego potem z dopłatą wymieniłem na Pegasosa 2 G4/1000, który z kolei służy mi do dzisiaj.