[#1] 10 lat MorphOS-a
Wczoraj mineło 10 lat od wydania pierwszej wersji tego systemu ;)

Więc z tej okazji może jakieś życznia ....

sto lat sto lat ;)

I mała historia rozwoju systemu :http://translate.google.cz/translate?js=y&prev=_t&hl=cs&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fpowerpc.lukysoft.cz%2Fmorphos-slavi-10-let-od-vydani-prvni-verze-nejdulezitejsi-milniky-v-historii-morphos&sl=cs&tl=en

[#2] Re: 10 lat MorphOS-a

@Drako^lM, post #1

Żeby nam się dobrze działo i z sukcesem "żerowało".

Kto pierwszy upiecze urodzinowego strucla? ;)

[#3] Re: 10 lat MorphOS-a

@recedent, post #2

Ja się na to nie pisze jak coś ;)

[#4] Re: 10 lat MorphOS-a

@Drako^lM, post #1

Jak nie będzie gorzej niż jest teraz to będzie bardzo dobrze. :) Wobec tego życzę nam żeby nie było gorzej i żeby zostało utrzymane obecne tempo i jakość rozwoju MorphOS-a.

Pamiętam jak na party Satellite 2000 w Szczecinie Elf siedział z grupką innych zajaranych ludków przy jakiejś A1200ppc i bezskutecznie próbowali zainstalować jakąś wersję pre-alpha MorphOS-a. Ech, jak strasznie mnie to wtedy nie interesowało. :) Zresztą 95% rzeczy w tamtym MorphOS-ie trzeba było dołożyć z AmigaOS3 i zwykły użytkownik poza kilkoma rzeczami działającymi natywnie na MOS-ie nic specjalnego nie dostawał. Długo nie byłem przekonany do MorphOS-a. Chyba aż do momentu pojawienia się Pegasosa 1. Taka maszyna mnie przekonała. Zresztą wtedy przekonałoby mnie wszystko co byłoby w stanie uwolnić mnie od skanapkowanej A1200+060+ppc+bvision+fastata+os3.9. Zaczynałem nienawidzić tego zestawu zarówno od strony sprzętowej jak i systemowej. W systemie łata na łacie, milion kombinacji, w sprzęcie często coś gdzieś nie stykało, po przeniesieniu w inne miejsce człowiek modlił się żeby to ruszyło. Grrrrr... No ale na szczęście BBRV uraczyli nas Pegasosem. Kupiłem używanego Pegasosa 1 G3/600 (już z April), którego potem z dopłatą wymieniłem na Pegasosa 2 G4/1000, który z kolei służy mi do dzisiaj.

[#5] Re: 10 lat MorphOS-a

@recedent, post #2

Kto pierwszy upiecze urodzinowego strucla?
Wszystkiego najlepszego!!!

[#6] Re: 10 lat MorphOS-a

@Leon, post #5

No proszę - widzę, że mimo wszystko ciepło o nas myślisz, skoro składasz takie gorące życzenia. Ale gdybyś chciał jeszcze kiedyś spalić jakiegoś maka, to lepiej najperw skonsultuj się z lekarzem, lub farmaceutą :P

[#7] Re: 10 lat MorphOS-a

@Drako^lM, post #1

Zatem i ja sie dorzuce. Wszystkiego najlepszego dla MOS Teamu. Zycze im aby rozwoj szedl jeszcze szybciej niz teraz.

Powodzenia grouphug

[#8] Re: 10 lat MorphOS-a

@Drako^lM, post #1

Sto lat i na początek 1% rynku systemów komputerowych.

[#9] Re: 10 lat MorphOS-a

@Ender, post #8

Ja uważam, że jak wszyscy MorphOSowcy będą się trzymać kupy, to ten 1% jest do zdobycia :D Sto lat!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem