[#1] OWB i banki
Witam,

Dopiero teraz znalazł‚em trochę™ czasu, zainstalował‚em nową… wersję™ OWB (1.9) i od razu miłe zaskoczenie - wreszcie mogę™ zalogować się™ na stronie mojego banku, czyli ING bank slaski. Poruszanie się™ po stronie banku w nowej wersji OWB nie różni sie od innych przeglą…darek, wię™c raczej wszystko jest ok. Raczej, bo nie miał‚em jeszcze okazji zrobi㇠przelewu, ale jak tylko to sprawdzę to dam znać.

Jeśli kogoś ten temat interesuje, to proszę o dopisywanie stron banków które pod OWB działają poprawnie.

Pozdrawiam

[#2] Re: OWB i banki

@luk, post #1

Pekao24 i mbank chodzą poprawnie.

Ps: ustaw sobie poprawne kodowanie.

[#3] Re: OWB i banki

@sand, post #2

Potwierdzam, mbank smiga od wiekow poprawnie.

[#4] Re: OWB i banki

@fazior, post #3

Multibank zasuwa też. Chociaż ich strona jest bardzo "przeglądarkokompatybilna" więc się problemów nie spodziewałem. O Pekao24 już napisaliście...

[#5] Re: OWB i banki

@luk, post #1

ZASKOCZENIE MAKSYMALNE!!! Aż dzisiaj muszę sprawdzić! Do tej pory była czapa!

[#6] Re: OWB i banki

@luk, post #1

kredyt bank rowniez dziala.
[#7] Re: OWB i banki

@Pero, post #5

Dodam jeszcze, że aby zalogować się na ingbank.pl nie trzeba zmieniać w ustawieniach rodzaju przeglądarki, za jaką ma się podawać OWB. Ja za pierwszym razem ustawiłem od razu "Podawaj się za firefox 3.6" ale póżniej zmieniłem z powrotem na OWB i również nie było żadnego problemu.

[#8] Re: OWB i banki

@luk, post #1

Inteligo od bardzo dawna (działają przelewy - sprawdzone).
Bank Spółdzielczy Wisznice - (działają przelewy - sprawdzone).

[#9] Re: OWB i banki

@luk, post #1

BZWBK działa, choć bywały problemy z nowym panelem logowania (zawsze można wrócić do starego i ten działa zawsze OK).
[#10] Re: OWB i banki

@luk, post #1

ING juz na 1.8 działał poprawnie. Z przelewami.
Mbank od dawna. Z przelewami.

Ostatnia modyfikacja: 26.08.2010 12:38:17
[#11] Re: OWB i banki

@11MASTEr, post #10

Połowicznie natomiast jest obsługiwany Polbank. Nie mogę wysłać przelewu i wejść do niektórych zakładek. Przelew wymaga dodatkowego certyfikatu, stąd kłopoty. Jeśli chodzi o zakładki, to podobny problem występuje w Safari.

[#12] Re: OWB i banki

@11MASTEr, post #10

to już nie trzeba Javy w ING?
[#13] Re: OWB i banki

@11MASTEr, post #10

U mnie toto nie pracowało w ING...
W żadnej wersji. Dochodziło do okna do wpisania hasła i dalej nic się nie działo...

[#14] Re: OWB i banki

@Pero, post #13

Allied Irish Bank, PayPal, AlertPay

[#15] Re: OWB i banki

@Jacek Piszczek, post #9

Nie wiem czy stary nie jest już wyłączony i niedostępny, bo miałem ostatnio taki komunikat.

[#16] Re: OWB i banki

@luk, post #1

REWELACJA! ING Bank Śląski działa prawidłowo - przelewy chodzą! Nareszcie :D

[#17] Re: OWB i banki

@sand, post #2

Hmm z tym Pekao24 to u mnie nie do końca jest ok. Bo jak wpiszę z klawiatury nr klienta czy hasło i zatwierdzę enterem to mi wywala że niepoprawne hasło lub nr klienta ale jak to samo wpiszę z pomocą myszki(taka wirtualna klawiatura) to już normalnie mogę się zalogować. Ma ktoś tak?

[#18] Re: OWB i banki

@luk, post #1

Wszelkie płatności PayPal na 1,9 działają już znakomicie (z 1.8 były problemy, czasami mimo, przelewu nie wyświetlało potwierdzenia; teraz już wszystko ok). Logowanie do Bank Of America i CHASE działa bez problemu.

[#19] Re: OWB i banki

@Arbuz, post #17

Ja zarówno numer klienta jak i hasło wpisuję z klawiatury i działa.

[#20] Re: OWB i banki

@G. Kraszewski, post #19

Ok znaczy że mam coś nie tak w prefsach.

[#21] Re: OWB i banki

@G. Kraszewski, post #19

Już wiem co jest nie tak. Jak wpisuję numer klienta z klawiatury numerycznej to wywala błąd a jak wpisuję numery z "tej górnej nad literami to jest ok.

[#22] Re: OWB i banki

@Zbysiuk, post #11

No dodam swoje trzy grosze. Ja używam eurobank i działa ok. Choć do niedawna były jeszcze problemy z wyborem odbiorcy z menu podręcznego przy robieniu przelewu. Winny był js, bo gdy go wyłączyłem to owe menu w ogóle się nie pojawiało. Już ze dwie wersje temu się poprawilo i działa. Demo jest tutaj http://demo.eurobank.pl Ponadto siostrzeniec próbował się w moim OWB zalogować do Kredyt Bank i nie udało się.

[#23] Re: OWB i banki

@lubmil, post #22

To chyba siostrzeniec nie pamieta hasla :)
KB24 dzialal juz na OWB 1.6. Oczywiscie na 1.9 rowniez nie ma problemow z zalogowaniem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem