[#1] Ambient i dziwne zachowanie listerów
Witam!

Od czasu do czasu dzieją się u mnie pod Ambientem dziwne rzeczy. A mianowicie lister zaraz po otwarciu wygląda tak:
http://kamul.integradesign.org/lister.png
A tak ustawienia Ambienta:
http://kamul.integradesign.org/ustawienia.png

Problem nie występuje regularnie. Czasem dzieje się tak po jakimś czasie używania komuptera, ale zdarza się też zaraz po starcie systemu.

Czy ktoś ma jakieś pomysły?:)

[#2] Re: Ambient i dziwne zachowanie listerów

@Kamul, post #1

Sprawdź system plików.

[#3] Re: Ambient i dziwne zachowanie listerów

@grxmrx, post #2

SFSDoctor nie wykazał błędów. Defragmentacja także przebiegła bez problemów. Więc to niestety raczej nie to. Choć rzeczywiście objawy (i ich losowość) mogłaby wskazywać na filesystem. Dzięki!:)

Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie?

[#4] Re: Ambient i dziwne zachowanie listerów

@Kamul, post #3

ja bym lepiej sprawdzil czy sie cos w mui nie wali

[#5] Re: Ambient i dziwne zachowanie listerów

@Kamul, post #1

W obu przypadkach widać, że nawalają elementy z listami. Trzeba by się dowiedzieć o którą klasę / klasy chodzi. W starym mui były różne mcc z "list" w nazwie, ale teraz nie ma. Chyba są wbudowane w muimaster.
[#6] Re: Ambient i dziwne zachowanie listerów

@R-Tea, post #5

Cikawe. U mnie wystepuje inny problem. W czasie robienia kopii zapasowej systemu zdarza sie, że system sie nie kopiuje. Szukalem przyczyny i winowajca okazaly sie preferencje ambieta 'Prefs/Ambient'. Czasem moge wejsc do tego katalogu, ale proba kopiowania, kasowania czegokolwiek konczy sie zwisem. Najczesciej jednak katalog Ambient jest niedostepny. Uzylem SFSDoktora, ktory stwierdzil blad systemu plikow. Naprawilem partycje, ale stracilem caly katalog 'Ambient/Panels'. Z kopii zapasowiej dodalem brakujacy katalog i wszystko jest ok.
Nie wiem w ktorym momencie i dlaczego zostaja zapisane bledne informacje w w/w katalogu, jednak blad dotyczy tylko katalogu 'Ambient/Panels'. Może te dwie przypadlosci (listery i moja) maja coś wspolnego?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem