[#1] YAM i html
Pobrałem skrypt do Yama, abym mógł podglądać strony html-owe: YamHTMLyam (czasami jest taka potrzeba). Wgrałem skrypt do katalogu Arexa Yama, zmieniłem na początku dostęp do OWB (standartowo jest tam tylko AWeb, Ibrowse i Voyager). Zgodnie z instrukcją podpiąłem skrypt... I nie działa.
Może ktoś ustawił u siebie w/w skrypt i działa mu to dobrze i mógłby opisać dokładnie jak i co zrobił? Albo ma ktoś jakieś inne rozwiązanie do tego celu?

[#2] Re: YAM i html

@AS, post #1

a skrypty arrexa ogolnie ci dzialaja?
owb ma w ogole port arrexa (bo nie pamietam) i wlasciwie go wpisales? wyskakuja jakies bledy?

Ostatnia modyfikacja: 02.10.2010 09:46:17
[#3] Re: YAM i html

@Valwit, post #2

Arexx u mnie działa poprawnie, gdyż inne skrypty działają. Ścieżka do OWB poprawna - sprawdzana kilka razy. Chyba bardziej jest ważne wywołanie ich z Yama, a nie z OWB. Zresztą może to być SimpleHTML, a nie OWB. Ale i tak z nim nie zadziałało. Myślę, że coś źle wpisałem, tylko nie bardzo wiem który szczegół jest pominięty.
A może jest jakieś inne rozwiązanie, inny programik do tego?

Ostatnia modyfikacja: 02.10.2010 18:48:39
[#4] Re: YAM i html

@AS, post #3

czy nazwa portu Arexxa jaki otwiera OWB jest taki sam jak w skrypcie?
Czy arexx w OWB umozliwia otwarcie przegladarki/zakladki po podaniu pliku html jako parametru?

Ostatnia modyfikacja: 02.10.2010 19:10:25
[#5] Re: YAM i html

@Norbert, post #4

Tego nie wiem. Ale jeśli nie OWB, to czym otworzyć pocztę HTML?

[#6] Re: YAM i html

@AS, post #5

SimpleMail.
[#7] Re: YAM i html

@Jacek Piszczek, post #6

Mam też SimpleMail i on pokazuje pocztę w HTMLu, ale niedokładnie.

Kiedyś zapytałem się, jak podpiąc pod SimpleMaila jakiś zewnętrzny program do podglądu wiadomości w htmlu (chodzi o poprawne ich wyświetlanie) i padały odpowiedzi: że nie wiadomo, bo jest jakiś dziwny, natomiast Yama to łatwo. Pytam się więc jak w Yamie podpiąć jakiś programik i jak widzę chyba mało kto to stosuje. W archiwum forum PPA była kiedyś odpowiedź, że to łatwe i postępuj zgodnie z instrukcją. U mnie ta porada nie zadziałała, więc mam prośbę o pomoc w tej kwestii.

Ostatnia modyfikacja: 03.10.2010 01:12:08
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem