[#1] OWB, kopiowanie i polskie znaki
Witam!

Gdy kopiuję w OWB tekst z polskimi znakami, po wklejeniu otrzymuję krzaki zamiast znaków, które były w oryginale. Wygląda to tak, jakby tekst w UTF był wklejany w ISO bez konwersji. W "ustawienia/enkodowanie tekstu" mam wybrane ISO-8859-2.

Da się jakoś rozwiązać problem, czy pożegnać się z kopiowaniem tekstu? Wydaje mi się, że kiedyś tak się nie działo.

[#2] Re: OWB, kopiowanie i polskie znaki

@Kamul, post #1

W OWB jest opcja "Kopiuj z kodowaniem systemu" w górnym menu.

[#3] Re: OWB, kopiowanie i polskie znaki

@grxmrx, post #2

Dzięki!:)

Do czego w takim razie służy opcja, o której wspomniałem wcześniej?
[#4] Re: OWB, kopiowanie i polskie znaki

@Kamul, post #3

Jest to domyślne kodowanie znaków używane przy wyświetlaniu stron.

[#5] Re: OWB, kopiowanie i polskie znaki

@Kamul, post #1

Dodam jeszcze, że dalej jest błąd kopiowania adresu z URL do okna edycji (pisanie emaila). Można skopiować tylko oraz URL a potem już lipa. Fab tłumaczył że to wita jakiejś klasy MUI i qpa. Nie da się chyba tego obejść a problem jest dość poważny...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem