[#1] Drukowanie...
Witam pięknie!
Swego czasu był dla TurboPrinta program do wydruków Graphic Publisher. Jaki program można użyć pod mosem spełniający tą samą rolę? Interesuje mnie głównie pełny widok drukowanej strony, możliwości zmiany wymiaru wydruku itp.

[#2] Re: Drukowanie...

@Pero, post #1

Chyba zrozumiałem tą ciszę :D
Pytanie do rzookla - może dodałbyś taką funkcję do Scandala. Duży byłby to problem?
W ShowGirls też by taka funkcja była przydatna....
Ja proszę...

[#3] Re: Drukowanie...

@Pero, post #2

Z tego co wiem - system drukowania w MOSie póki co leży i kwiczy nieco tylko słabiej od przeglądarki PDFów. Dopóki się nic nie ruszy to będzie słabo.
[#4] Re: Drukowanie...

@madman15, post #3

Można by się spróbować dorzucić do bounty, bo na razie trochę śmieszna kwota tam jest.

[#5] Re: Drukowanie...

@Pero, post #2

http://www.irseesoft.de/tp716_e.lha

tu jest graphics publisher

noszę się z zamiarem dodania tego do SCANdala ale to program do skanowania i pierwszenstwo na razie ma ICS

[#6] Re: Drukowanie...

@recedent, post #4

Taa, CUPS, zrzyna z Linuxa...
Ale może się dorzucę.
[#7] Re: Drukowanie...

@madman15, post #6

Nie ma sensu się dorzucać, piłeczka jest po stronie morphos teamu.
Powinna byc okreslona jasna deklaracja co morphos team sądzi o takim bounty, zeby sie potem nie okazalo że praca jest zdublowana tak jak przy stosie TCP od Sonica.

[#8] Re: Drukowanie...

@rzookol, post #7

Właśnie. I jeśli MorphOS Team ma w planach podjęcie się tego, to:
a) obecna kwota bouty powinna być im przekazana, a bounty zlikwidowane;
b) powinien podjąć to bounty gdy kwota osiągnie zadowalający ich pułap;

:)
[#9] Re: Drukowanie...

@rzookol, post #5

Nie wiedziałem, że GP jest ogólnodostępny! W wersji 5 LIGHT, którą mam na którejś z płyt nie było go.
Dołożenie tego elementu (oraz OCR) zrobiło by z Twego programu świetny kombajn!
A`propos - nie mogę sobie poradzić z Tesseractem. Skany tekstu robię w 150 dpi i w 300, ale po rozpoznaniu przez niego wychodzą krzaki...Mimo tego, że tekst jest czysty i czytelny. Skaner Plustek Optic. Czym może być ten efekt spowodowany?

[#10] Re: Drukowanie...

@rzookol, post #7

Się okazało? Od wczesnych demówek było wiadomo, że 2.0 będzie mial stos TCP-IP. Co do drukowania, to nikt w Teamie nad nim nie pracuje i nie ma widoków, by się to zmieniło.
[#11] Re: Drukowanie...

@Jacek Piszczek, post #10

Ale nie było daty releasu, a posiadanie systemu bez stosu tcp nie ma obecnie sensu. Idiotyzm tej sytuacji polegal na tym, ze sonic zrobil stos chociaz bylo wiadomo ze morphos 1.5/2.0 bedzie tez go mial. Zmarnowany czas i zasoby.

Co do drukowania to jest jeszcze gorzej bo wypadalo by zmienic api ale nie ma sensu zmieniac api jeslimorphos team oleje to i nie bedzie supportowal nowego "standardu"

[#12] Re: Drukowanie...

@Jacek Piszczek, post #10

Rzookol dokonczy SCANdal i dołączy do MorphOS Temu jako "ten od drukowania" :)

... no i skanowania oczywiście :)

Ostatnia modyfikacja: 30.11.2010 11:07:12
[#13] Re: Drukowanie...

@R-Tea, post #12

część osob z morphos teamu nawet nie wie, że zrobilem sterowniki do skanerów :)

Poza tym z punktu widzenia morphos teamu moja obecnosc jest niepotrzebna bo bo przeciez i tak bede robic scandala i sterowniki i obecnosc lub jej brak niczego nie zmienia (nie liczac mozliwosci blokowania wydania scandala na inne amisystemy).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem