[#1] New Year's teaser od Franka Mariaka
Wykopane na MorphZone:

obrazek nr 1
obrazek nr 2

Wygląda na to, że MorphOS-Team bierze pod lupę kolejną maszynę z G5. Frank zaznacza jednak, że to tylko przymiarki i żeby nie wyciągać daleko idących wniosków.

Zaraz zaraz... po ile te iMaki G5 chodzą na Allegro?

[#2] Re: New Year's teaser od Franka Mariaka

@recedent, post #1

No coś się rusza w temacie dla Arbuza :)

[#3] Re: New Year's teaser od Franka Mariaka

@Arbuz, post #2

Jesli oficjalnie macmini byl supportowany od wersji 2.4, a bez problemu dziala na nim MOS2.2 (rok wczesniej) (boot.img z wersji 2.7), to nie zdziwilbym sie gdyby podobnie bylo z G5.

Ostatnia modyfikacja: 29.12.2010 14:54:26
[#4] Re: New Year's teaser od Franka Mariaka

@recedent, post #1

Ciekawy jest obrazek nr. 2. GraphicsBoard pokazuje kartę radeon X600 a więc mostek PCI-E już działa. Czyli supportowane będą nie tylko starsze G5 z APG. Wiem, wiem...X600 to przecież R9600 z mostkiem Rialto. Dla mnie rewelacja.

[#5] Re: New Year's teaser od Franka Mariaka

@waldiamiga, post #4

No, wygląda na to, że screenshoty były robione z najbardziej wypaśnej wersji iMaca G5 - 2,1 GHz, 20" i X600. Ciekaw jestem (szczerze, bez złosliwości) benchmarków porównawczych z X1000. No, ale jak na razie zanosi się, że szybciej będzie dostępna AmigaOne niż MorphOS na Maki z G5.

EDIT: Jeszcze wyniki z Memtesta.

Ostatnia modyfikacja: 29.12.2010 22:23:50
[#6] Re: New Year's teaser od Franka Mariaka

@recedent, post #5

X1000 miała być w czerwcu. Więc z tym zanoszeniem się może być bardzo różnie. Póki co jeszcze żaden betatester słowa nie pisnął, że dostał...

Ostatnia modyfikacja: 29.12.2010 22:39:30
[#7] Re: New Year's teaser od Franka Mariaka

@recedent, post #1

iMaki mnie nie ruszają ale sam fakt prób na lepszym sprzęcie już jak najbardziej tak :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem