[#1] OWB 1.11 i google docs word - PL trzcionki
Mozecie sprawdzić czy dzialają wam polskie czcionki na google docsach w ichnim Wordzie i jesli (nie)działają to napisać to tutaj.
thx

[#2] Re: OWB 1.11 i google docs word - PL trzcionki

@rzookol, post #1

Sprawdziłem, OWB 1.11 + MorphOS 2.5 - nie działają (nie da się nic wbić z altem)

[#3] Re: OWB 1.11 i google docs word - PL czcionki

@rzookol, post #1

Fakt, nie działają.

[#4] Re: OWB 1.11 i google docs word - PL czcionki

@recedent, post #3

Lipa na kaczych nogach, najdziwniejsze jest to ze, na googlowych excellu dzialaja, a jeszscze dziwniejsze ze krashanowi dziala pomysł

[#5] Re: OWB 1.11 i google docs word - PL trzcionki

@ede, post #2

klawiature masz usb czy ps2 ?

[#6] Re: OWB 1.11 i google docs word - PL trzcionki

@rzookol, post #1

Nie chadza, fonty standardowe, klawa usb.

[#7] Re: OWB 1.11 i google docs word - PL trzcinka nad stawem, kwa kwa

@rzookol, post #1

Lipa na kaczych nogach

Wiosna tuż tuż :)

Ostatnia modyfikacja: 06.01.2011 15:42:20
[#8] Re: OWB 1.11 i google docs word - PL trzcionki

@rzookol, post #1

W google łordzie distałem po mordzie - moja klawiatura nie działa wcale - mini klawa ps pod hubkiem...
W arkuszu wszystko działa normalnie

[#9] Re: OWB 1.11 i google docs word - PL trzcionki

@rzookol, post #5

mm... przegapiłem trochę. Klawiaturę mam ps2, 104 keys chyba. Ciekawe, że Kraszanowi działają. Przy okazji zakupu klawiatury na USB dam znać czy coś się zmieniło. Zakup wymusza na mnie mini mac bo nie mogę za chińskiego boga wywołać OFa na ps2 z przejściówką USB. Sprawdze jeszcze wieczorkiem na pegazie przez przejściówkę USB, ale jakoś mało prawdopodobne aby pomogło :)

[#10] Re: OWB 1.11 i google docs word - PL trzcionki

@ede, post #9

Może Krashan używa Google Docs w starej wersji - z tą działają polskie znaki.
[#11] Re: OWB 1.11 i google docs word - PL trzcionki

@ede, post #9

rozmawialem z fabem i cos zwalili po stronie google i js wycina alta, jak sie wlaczy stary tryb edycji to polskie literki chodza dla nowych dokumentow

[#12] Re: OWB 1.11 i google docs word - PL trzcionki

@ede, post #9

Na tym maku masz tez osx ?
Jesli tak, to mozesz wejsc do OF przez zmiane zmiennej auto-boot?
Wtedy komp sie nie uruchomi tylko zatrzyma na OF.
Wykonujesz wszystko z Terminala.
Jesli jestes zainteresowany, to napisze co jak nalezy zrobic.

Ostatnia modyfikacja: 15.01.2011 18:34:11
[#13] Re: OWB 1.11 i google docs word - PL trzcionki

@Norbert, post #12

:) Jestem zainteresowany. Chociaż z osx na mini to sprawa wygląda tak, że można powiedzieć - miałem osx ... Zachciało mi się koniecznie mieć roota w terminalu i korzystając z przepisu na stronie apple, popsioczyłem troche, że nawet nazewnictwo poszczególnych kroków nie ma pokrycia w rzeczywistości i w ogóle nie działa patent (być może po restarcie zadziałałby) w końcu wykasowałem wpisy
w netinfo manager dla users/root i puknąłem się w głowę :]. Teraz nie odpala do końca.

Może uda się odpalić terminal, uruchamiając z płytki instalacyjnej osx.

PS. Sorry za offtopic.

[#14] Re: OWB 1.11 i google docs word - PL trzcionki

@ede, post #13

To root w terminalu to jakiś problem na OSX? Przecież to po prostu działa. sudo -s i jedziesz.
[#15] Re: OWB 1.11 i google docs word - PL trzcionki

@Jacek Piszczek, post #14

Kombinowałem tak: macmini-admins$ su root --> Pasword:***** --> su: Sorry Problem był taki, że nie znałem hasła dla root (hasło admina nie pasowało) i nie mogłem zmienić tego hasła, więc zacząłem drążyć. Podłubałem i zepsułem :), sudo -i zdaje się próbowałem i też coś nie tak było.

Dzięki za podpowiedź ;), faktycznie na molku działa.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem