[#1] PowerMac wędrowniczek?
Słuchajcie, wszyscy amatorzy "sprzętów wędrowniczych", jest komputer "do wzięcia". Na wszystkich niezdecydowanych, a zainteresowanych systemem MorphOS czeka PowerMac G4, którego wygrał Benedykt na AmiWigilii. Przypominam, jest to PM G4 MDD, 1,25 GHz z zarejestrowanym MorphOSem 2.7. Sprzęt o nieporównywalnie większych możliwościach od Efiki.

A teraz - szczegóły. Propozycje są takie:
1. komputer przesyłany byłby kurierem. Koszt wysyłki od Benedykta to 20 zł (pokrywany oczywiście przez osobę wypożyczającą sprzęt).
2. w odróżnieniu od Efiki PowerMac byłby wypożyczany za symboliczną opłatą 25 zł za miesiąc (pieniądze wędrowałyby na konto PPA).
3. czas testowania wstępnie taki sam jak przy Efice (2 miesiące, chyba że ktoś chce krócej).

Jakieś pytania? Sugestie? Ktokolwiek chętny? Poproszę w tym wątku.

[#2] Re: PowerMac wędrowniczek?

@recedent, post #1

No to może ja byłbym pierwszy chętny . Mam nadzieję że nie zepsuję systemu jak zawsze . Na razie myślę że na 1 miesiąc bo nie mam żadnego doświadczenia z tym kompem.
[#3] Re: PowerMac wędrowniczek?

@recedent, post #1

Rozmawiałem dzisiaj z Benedyktem na ten temat . I opcja jest taka żeby sprzet dać developerowi który chciał by coś napisać dla MorphOS-a :)
Bo jednak wędrowny PowerMac to średni pomysł ;)

[#4] Re: PowerMac wędrowniczek?

@Drako^lM, post #3

Waży to trochę nawet sporo. Pomysł ogólnie podoba mi się. Ciekawe czy byłby jakiś chętny. Podaj proszę dokładną specyfikację tego Power Maca.

Ostatnia modyfikacja: 08.03.2011 20:09:32
[#5] Re: PowerMac wędrowniczek?

@Drako^lM, post #3

Miniacz wedrowniczek to byloby cos ;)

[#6] Re: PowerMac wędrowniczek?

@eastone, post #5

Kto wie może mój mini tak skończy ;)

[#7] Re: PowerMac wędrowniczek?

@Sir_Lucas, post #4

PowerMac 1.25 Ghz , 1 GB ramu , HDD 80 GB , DVD RW , Radeon 9000

[#8] Re: PowerMac wędrowniczek?

@Drako^lM, post #7

No i super! OK

Przynęta zarzucona, teraz czekamy na jakiegoś zdolnego developera :D

[#9] Re: PowerMac wędrowniczek?

@Sir_Lucas, post #8

Az zaluje, ze nie jestem deweloperem. ;)

[#10] Re: PowerMac wędrowniczek?

@recedent, post #1

Jeżeli mogę wtrącić 3 grosze to nie uważam żeby taki PowerMac był dobrym sprzętem do wędrowania. Jak już to jakiś miniak.

Ten PM jest cholernie ciężki a nie wiadomo czy coś po drodze się nie stanie.

Jestem za pomysłem Drako - żeby sprzęt poszedł do jakiegoś developera, nie musi być nawet z Polski.

[#11] Re: PowerMac wędrowniczek?

@pampers, post #10

Też tak mi się wydaje - że PM jest za ciężki na takie wędrowanie.

[#12] Re: PowerMac wędrowniczek?

@Sir_Lucas, post #8

Jak pisalem - nie jestem (dobrym, zdolnym) programista, ale jesli liczy sie dzwiek i obraz (skiny, dzwieki etc) - pisze sie. Ja i moja dziewczyna. Ja mam studio dzwiekowo-wizualne i zapal, ona ma tablet i talent graficzny. Moge pokryc koszty przesylki i zadeklarowac sie deadline i portfolio, w razie potrzeby.

[#13] Re: PowerMac wędrowniczek?

@recedent, post #1

Jako aktualny-tymczasowy wlasciciel Efiki wedrowniczki, nieskromnie zglaszam kandydature ;) Brak pamieci w tej drugiej byl dla mnie i jest nadal cholernie irytujacy podczas amigowania "po latach".

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem