[#1] Rejestracja i PayPal
Witam,

Miałem skorzystać z pomocy kolegi Pampersa w rejestracji MorphOSa na moim mini ale postanowiłem samemu sprawdzić zalety konta PayPal które niedawno w tym celu założyłem. Moje pytanie jest takie, czy aby zarejestrować MorphOSa wystarczy (oprócz konta na PayPal) zwykły rachunek bankowy? Czyli zasilam konto PayPal kasą z mojego konta (w zł), zamieniam na euro i płacę?

[#2] Re: Rejestracja i PayPal

@luk, post #1

Nie musisz posiadać rachunku bankowego. Zasilasz rachunek PayPal przypisany indywidualnie i z niego zejdą pieniądze. Zasilenie w PLN, przelicza na EUR (jest stosowna opcja przy wykonywaniu wpłaty na konto sprzedawcy/za usługę). Łatwizna, powodzenia.

[#3] Re: Rejestracja i PayPal

@luk, post #1

Ja mam konto w mbanku i z niego sobie zasilam konto paypal.

[#4] Re: Rejestracja i PayPal

@luk, post #1

Tak, nie musisz mieć karty kredytowej, wystarczy konto w dowolnym banku. Robisz przelew na swoje konto w PayPalu i za parę (1-2) dni masz doładowanie.

[#5] Re: Rejestracja i PayPal

@luk, post #1

Mam konto Paypal od 6 lat i robie tygodniowo z 20 tranzakcji (eBay)
JA nigdy nie maiłem opcji podczepienia karty kredytowej/platniczej. Paypal wymagal konto bankowie i koniec. W tej opcji nie robiłem NIGDY, ŻADNEGO zasilania konto Paypal. Poprostu na eBay place opcją Paypal i konto Paypal automatycznie placi sprzedawcy i pobiera mi z konta taka sama wartosc.
Ja nigdy nie miałem środków płatniczych na koncie Paypal.

[#6] Re: Rejestracja i PayPal

@MaveRick, post #5

Paypal automatycznie placi sprzedawcy i pobiera mi z konta taka sama wartosc

Sam pobiera? Nie jest to trochę niebezpieczne? Wydaje mi się, że lepiej jednak zasilić konto odpowiednią sumą (w tym wypadku 111,11 euro:) i dokonać opłaty.
A jak to jest z prowizjami na paypal? Ile wpłacić kasy na paypal aby wszystko było ok?

Dzieki za wszystkie odpowiedzi

[#7] Re: Rejestracja i PayPal

@luk, post #1

@luk. Nie jest to niebezpieczne. Robie tak od 6 lat i NIGDY nie miałem problemów z PayPal, ba nawet kilkakrotnie pomogli mi w zwrocie kasy (12h i kasa na koncie)

Paypal to gromna firma i chyba ona jest czescia eBay (nie sprawdzalem konkretnie historii) albo nawet to eBay stworzył PayPal. (moge się mylic).

Podam przyklad. Kupiłem zegarek za 120$ (o wartosci 300) Miał byc nowy. Przyszed uzywany. Sprzedawca kazał odesłać i po podaniu TrackingNumber odesle kase. No i wysłąłem i nie odesłał kasy a kontakt sie urwał. Zadzwoniłem do eBay. Pogadałem. Sprawdzili moje konto eBay i stwierdzili, że jestem 100% klientem i po 5min miałem kase na swoim koncie PayPal.

Ostatnia modyfikacja: 26.03.2011 18:06:31
[#8] Re: Rejestracja i PayPal

@MaveRick, post #7

Oki, dzieki jeszcze raz za odpowiedzi! W przyszłym tygodniu wreszcie zarejestruję MorphOSa:)

[#9] Re: Rejestracja i PayPal

@luk, post #8

No to gratulacje zakupu licencji i bedziemy witać się w gronie zarejestrowanych motyli. Pochwal sie na MorphZone jaki nr licencji dostałeś.

Jeśli masz użyć PayPal tylko raz do zapłaty za licencję to troche niepotrzebne :) Później zamknij konto PayPal.

[#10] Re: Rejestracja i PayPal

@luk, post #1

Luk: jak coś wal na priva, pomogę.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem