[#31] Re: MorphOS.pl?

@Sventevith, post #29

Porównałeś ceny sprzętu używanego , z nowym , ja porównuję ceny sprzętów używanych , myślę że w niedługim czasie ceny używanej Sam mogą spaść do około 1000 złotych , jeśli zacznie się sprzedawać Sam 460 to chyba nie dużo jak na w miarę nowy sprzęt?
[#32] Re: MorphOS.pl?

@vegeta, post #30

W jakim sklepie zakupiłeś ? Na eFunzine jest za 2449 PLN. Może mają nieaktualne ceny.

Ostatnia modyfikacja: 28.04.2011 19:18:47
[#33] Re: MorphOS.pl?

@vegeta, post #31

Owszem i pisałem "+" dla SAM że jest nowa "-" że wolniejsza.

Jeśli mam polecać coś używanego Pega2, nawet jeśli kupi za 2 tys to będzie miał dużo szybszy sprzęt i możliwość odpalenia MOS.

Zgadzam się. 1 tys to już nie dużo.

Ostatnia modyfikacja: 28.04.2011 19:34:47

Ostatnia modyfikacja: 28.04.2011 20:05:45
[#34] Re: MorphOS.pl?

@APC74, post #14

AROS PPC jest w stanie odpalić aplikacje 68k, w takim samym stopniu, jak MOS.

Chyba głupstwa opowiadasz :D

[#35] Re: MorphOS.pl?

@vegeta, post #27

Niedawno poszedł na Allegro sprawny Peg2 z G4 (i licencją MOSa) za 1305 zł.
W tym samym czasie (początek marca 2011) inny gość usiłował sprzedać Pega2 z G3 (i licencją OS4) za 2599 zł. Ale nie znalazł kupca.
No więc masz tu za ile można upolować Pega2. Tylko nie trzeba rzucać się na pierwszą lepszą ofertę z nazwą Amiga, warto poszukać z rozsądkiem.

PS. Widze że ten gość od Pega z OS4 bez powodzenia próbuje go wciąż sprzedać, ostatnia aukcja zakończyła się przedwczoraj, z tym że wyposażył go już w G4 i cenę podniósł do 2999 zł.

Ostatnia modyfikacja: 28.04.2011 20:09:34
[#36] Re: MorphOS.pl?

@Sventevith, post #32

Sam była kupiona nowa w E-FUNZINE , ja ja odkupiłem i mam ją jeszcze na gwarancji ,był to pełnoprawny komputer z zainstalowanym systemem , chciałem byc w porządku wobec ludzi którzy tworzą cos dla Amigi i dlatego kupiłem też osobno system OS4.1 , stąd pewnie moje przywiązanie. Mos ma swoje zalety , jest nawet łatwiejszy dla laika , lubię je oba , a i tak najczęściej siedzę przy A1200 na OS3.0 chyba z sentymentu
[#37] Re: MorphOS.pl?

@vegeta, post #36

Ale to teraz masz 2 kopie OS4 ?

[#38] Re: MorphOS.pl?

@Sventevith, post #37

komputer był sprzedany jako bez systemu , ale na twardym był zainstalowany OS
[#39] Re: MorphOS.pl?

@vegeta, post #38

Wydawało mi się, że kupując sprzęt pod OS4 to system jest niejako przywiązany, wiem że za granicą ciężko było kupić płytę bez systemu, ale nie niemożliwe.

Pojawił się też kiedyś torrent a AmigaOS 4.1 w wersji SAM, ciekawe ile amigowców tego użyło.

[#40] Re: MorphOS.pl?

@wali7, post #35

Zdaje się że ten za 1350 był kupiony miesiąc wcześniej ode mnie za ponad 1800:)

[#41] Re: MorphOS.pl?

@vegeta, post #38

Myślałem, że sam da się kupić tylko z OS4.

[#42] Re: MorphOS.pl?

@Sventevith, post #41

No i była sobie dyskusja o portalu MorphOS.pl i jak zawsze temat zszedł na AmigaOS.
Może założycie osobny temat?
[#43] Re: MorphOS.pl?

@XaVeR, post #42

Tytuł tematu był o morphos.pl. Jednak pytania zawarte przez autora tematu dotyczyły także OS4 i sprzętu na nim działającego.

Może przeczytaj najpierw dokładnie wątek, a później marudź.

[#44] Re: MorphOS.pl?

@Jacek Piszczek, post #10

Dzięki koledzy za wszystkie informacje, powoli przymierzam się do Maka Mini :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem