[#1] Emulacja joya w Poseidonie
Czy ktokolwiek skutecznie emulował joystick/joypad USB na klawiaturze USB w Poseidonie? Chodzi mi o to żeby przypisać wybranym klawiszom funkcje joysticka. Nie mam joysticka/joypada, a potrzebuję. Niby wszystko robię tak jak ładnie opisał mi rzookol, a rezultat jest słaby. To znaczy przypisane klawisze są blokowane (gdy je naciskam to np. nie wyskakuje literka w CLI). Jednak nie generuje to sygnałów joysticka. Sprawdzałem zarówno joystick analogowy jak i cyfrowy. Na pewno robię coś nie tak, bo to generalnie jest ładnie rozwiązane. Ma ktoś jakiś pomysł co mogę robić nie tak?

[#2] Re: Emulacja joya w Poseidonie

@MDW, post #1

nie wiem jaki sposob podawal Ci rzookol, ale moj na pewno dziala :)
Przysiadlem do testowania i oto wyniki:
ACTION
klawisz F13
type - digital joystick
trigger - always
params - toggle red (fire)(port 1)

ustawienia robione na hid keyboard.
sprawdzane na euae joyport1=joy1
programem amigaanalizer
[#3] Re: Emulacja joya w Poseidonie

@Norbert, post #2

Ooo, odpowiedź. Przyznam się, że się nie spodziewałem. Dzięki, dzisiaj po pracy podepnę jeszcze raz klawiaturę USB do Pegasosa (jakoś na codzień nadal używam PS/2) i jeszcze raz sprawdzę robiąc tak jak napisałeś. Zdam oczywiście raport. Dzięki!

[#4] Re: Emulacja joya w Poseidonie

@Norbert, post #2

No, jestem chacie, miałem 17 wolnych minut i mogłem sprawdzić. Rzookol tak samo mi tłumaczył. Tylko ja pierdoła zamiast "Toggle" dawałem "Assign". Teraz faktycznie działa! No to pokonfiguruję pozostałe klawisze i mogę sprawdzać to co tam chciałem sprawdzić. Dziękuję bardzo za pomoc.

Ostatnia modyfikacja: 26.05.2011 22:48:33
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem