[#1] Karta pamięci
Kupiłem sobie dzisiaj katrę mikro sd z adapterem Kingston 4 GB Class 4
Podpiąłem do Maczka i zacząłem nagrywać muzyczkę do radia do auta. Nagrało mi się ok 1,2 giga i mosidło przestało kopiować. Walniło komunikatem, że tak zrobić nie może...Więc się "podnieciłem i przeszedłem na debiana. Tam przekopiowałem resztę plików i wróciłem do mosa. I z ciekawości kazałem mu kopiować dalej. I kurna chata - poszło! można kopiować dalej! Fakt - nie wiem do kiedy, ale ruszyło dalej. Tak już kiedyś miałem z pendrajwami i innymi kartami. Ki czort w tym miesza?! Maczek mini, Mos rejestrowany.

I a propos nowego OWB - jak uruchomić sprawdzanie tekstu? U mnie nic nie działa!

Ostatnia modyfikacja: 22.07.2011 21:00:23
[#2] Re: Karta pamięci

@Pero, post #1

Odświeżam ten temat, poniważ dalej ten problem występuje tyle, że na MOS 3.0. Dlaczego tak się dzieje?
[#3] Re: Karta pamięci

@Pero, post #2

pod usb1.1 nie ma tego problemu, ale za to dlugo sie kopiuje.
na miniaku mozesz to sprawdzic przez hub w klawiaturze
[#4] Re: Karta pamięci

@Norbert, post #3

Mam mini ale bez oryginalnej klawiatury. Nie mogę sprawdzić. Natomiast na debianie bez problemu na tej karcie poszło całe kopiowanie! Ma mosie pierwszy raz skopiowałem około jeden giga danych i później dostałem komunikat. następnie sformatowąłem kartę i mogłem tylko skopiować kilka - kilkanaście plików. Formatowałem na pc oraz linuksie. Jakiś nie do końca opanowany problem z USB.
[#5] Re: Karta pamięci

@Pero, post #2

Zacznij od sprawdzenia, co dzieje się w logu USB gdy występuje ten problem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem