[#1] OWB i nowy GMail
Czy wie ktoś może o istnieniu sposobu, dzięki któremu najnowsza odsłona GMaila (czyli ta aktualna) będzie działać poprawnie w OWB? Jak dotąd nie znalazłem sposobu na zmuszenie OWB do wyświetlania głównej listy wiadomości, a także do odpowiadania lub kasowania emaili - zwyczajnie nie działają takie opcje. Kasowanie cookies nic nie daje, podobnie ze zmianą user-agent. Nie chcę zmieniać GMaila na tryb podstawowy HTML.
[#2] Re: OWB i nowy GMail

@grxmrx, post #1

W trybie podstawowym kiedyś się dało, teraz nawet w nim miałem kłopot coś wysłać.
[#3] Re: OWB i nowy GMail

@kjb666, post #2

No ja w akcie rozpaczy wczoraj zainstalowałem Simplemail, który obsługuje IMAP i całkiem ładnie działa z GMailem.
[#4] Re: OWB i nowy GMail

@grxmrx, post #1

No to pisać meile do faba w tej sprawie :))
[#5] Re: OWB i nowy GMail

@grxmrx, post #1

To juz chyba nieaktualne ? Z OWB 1.16 dziala bez problemu.
[#6] Re: OWB i nowy GMail

@cactoos, post #5

Sądząc po dacie posta to tak, chociaż w tym momencie nie jest aż tak kolorowo. Czasami po wczytaniu nie ukazuje się lewy pasek (ale można to obejść) i czasem są małe przekłamania ale po paru klikach wszystko działa jak trzeba.
[#7] Re: OWB i nowy GMail

@pampers, post #6

Da się to "trwale" obejść, czy może masz na myśli coś w stylu każdorazowego kliknięcia w "Poczta" po lewej stronie?
[#8] Re: OWB i nowy GMail

@Kamul, post #7

Niestety nie mam żadnej recepty na stałe obejście :/ Nie zawsze jednak ta lista jest u mnie niewidoczna.
[#9] Re: OWB i nowy GMail

@pampers, post #8

Czyli tak jak u mnie. Dzięki.:)
[#10] Re: OWB i nowy GMail

@Kamul, post #9

Odgrzewam. Co z tym gmailem, u mnie na swierzym mosie 3.2 nie bangla. Jak wróce z jobu to przekleje komunikat jakim mnie OWB uraczyło przy probie uruchomienia gmaila. Tymczasowo radze sobie dzieki YAMowi.
[#11] Re: OWB i nowy GMail

@fazior, post #10

U mnie działało jak sprawdzałem zaraz po instalacji 3.2
[#12] Re: OWB i nowy GMail

@fazior, post #10

I jak z tym komunikatem? U mnie gmail działa bezproblemowo pod OWB.
[#13] Re: OWB i nowy GMail

@fazior, post #10

Witam.

Właśnie sprawdzałem. Na moim Mini Mos 3.2 i OWB 1.20 Gmail działa mi ślicznie. Pisanie e-maili
odbieranie. Zero problemu. Nie wiem jaki i dlaczego masz problem.
[#14] Re: OWB i nowy GMail

@pampers, post #12

A spoko, jasna cholera. Wczoraj jak chciałem z gmaila zciągnąć klucz do mosa to się nie dało i męczyłem YAMa, dzisiaj wszystko działa ślicznie, łącznie z gmail chatem.
[#15] Re: OWB i nowy GMail

@fazior, post #14

Martwa PRAM battery i data z dekady w ktorej sie narodzilem /sewentizzzz/ powodowały problem z certyfikatem:). Wymienie cholere przy okazji montowania dyskacza wiekszego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem