Powoli zaczynam rozglądać się za jakimś sprzętem pod MorphOS-a.
W związku z tym pojawia się kilka pytań:
1. Co z obsługą wielu monitorów? Jak na razie z tego co wyczytałem MorphOS jest delikatnie mówiąc w lesie pod tym względem. Niby można kombinować z dwoma kartami, ale to takie trochę "niewygodne". Tym bardziej, że takie 9700, czy 9800 mają dwa wyjścia i po prostu szkoda je marnować ;)
KLIK
KLIK
Są jakieś plany pod tym względem na przyszłość?
2. Strasznie chcę uniknąć zakupu całego PowerMac-a(np.
KLIK). Obudowa z zewnątrz nie podoba mi się wcale, a rozwiązania wewnątrz jeszcze mniej ;)Pomijając aspekt estetyczny jestem w posiadaniu(i chciałbym to zużyć) : RAM(maki są jakoś wybredne pod względem ramu? - tzn. czy dobre polskie goodramki sprawiają problemy?), HDD na ATA również(+bitumenbox), a z grafą też bym raczej celował w coś z 9700/9800(przeróbki PC-towych oczywiście ;)). Jak widać zakup "całego" PM jest w moim wypadku raczej słabym pomysłem(kupę części po upgradzie by mi zostało i to raczej takich, które ciężko "spylić"). I tutaj nasuwa się pytanie: czy da się gdzieś w Polsce kupić płyty do PowerMac-a i procesory G4(najlepiej 1.42GHz) pod nie? Na Allegro raczej pustki z tego co widzę.
Oczywiście wiem, że zasilacz i obudowę będę musiał przerobić pod makowe rozwiązania.
Pozdrawiam
Ostatnia aktualizacja: 20.05.2012 04:10:17 przez Tomahawk