[#1] PM - problem z połączeniem
Witam

Mam PowerMaca 3,6 (wreszcie chciałem sobie zrobić porządek z systemem i uaktualnić programy)- po zainstalowaniu najnowszej wersji Gruncha czyli 1.36, niby wszystko działa, ale do czasu.
Dokładnie to po resecie jak zaktualizuję parę rzeczy, nie mogę się połączyć z internetem - wyskakuje mi błąd hosta?

Ostatnia aktualizacja: 23.05.2012 22:48:39 przez recedent
[#2] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: PB - problem z połączeniem
[#3] Re: PM - problem z połączeniem

@recedent, post #2

Tak, tak chodzi o PowerMaca - to chyba ze zmęczenia mi się klawisze poprzestawiały...

Wracając do tematu, zainstalowałem jeszcze raz świeżą wersję systemu i internet działa z marszu.
Teraz trzeba będzie instalować po kolei każda aktualizacje i resetować kompa - wtedy się zobaczy.

PS.
Jeśli da radę to proszę zmienić PB na PM aby nie wprowadzać w błąd :P

Ostatnia aktualizacja: 23.05.2012 00:10:10 przez (V)(I)mothe(P)
[#4] Re: PM - problem z połączeniem

@(V)(I)mothe(P), post #3

A po co ci każda aktualizacja wystarczy ostatnia wersja morphosa 2.7 ;)
[#5] Re: PB - problem z połączeniem

@recedent, post #2

Dobre :) Mi się oczy zaczęły robić coraz większe i większe... :)
[#6] Re: PM - problem z połączeniem

@Drako^lM, post #4

A po co ci każda aktualizacja wystarczy ostatnia wersja morphosa 2.7

Chodzi mu chyba o coś innego. Ja to tak zrozumiałem, że ma MorphOS-a 2.7 i za pomocą Gruncha zainstalował, czy zaktualizował jakieś tam programy i po tej aktualizacji przestał mu działać internet. Trochę dziwne, ale kto wie. Zacząłbym od tego w jaki sposób zostało stwierdzone niedziałanie internetu.
[#7] Re: PM - problem z połączeniem

@Drako^lM, post #4

Aktualizacja oprogramowania (programy graficzne, użytkowe i inne) bo system mam w wersji 2.7.
[#8] Re: PB - problem z połączeniem

@kjb666, post #5

Dobra, dobra - pomylić się to ludzka rzecz ;)
[#9] Re: PM - problem z połączeniem

@krashan_, post #6

Instalowałem program Blender3D oraz Python plus dodatki i po tej instalacji system się uruchamia ale wyskakują mi błędy tak jak by tych bibliotek nie było:

bsdsocket.library
rexxsyslib.library v36.

a instalowałem wszystko co jest potrzebne.

Uruchamiając przeglądarkę OWB w najnowszej wersji - wyskakuje mi że nie mam openurl.library, też po aktualizacji. Połączyć się z internetem nie mogę.
[#10] Re: PM - problem z połączeniem

@(V)(I)mothe(P), post #9

Poradziłem sobie z problemami i hula system aż miło. Internet jest, OWB najnowsze, czyli wszystko w porządku.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem