kategoria: Mac mini
[#1] MOS 3.0 i drukarka sieciowa
Drukarka HP LaserJet 5 z JetDirectem i PostScriptem. Skonfigurowana przez netprinter.device (który teraz jest już częścią MOSa), adres IP, Protokół Direct, port 9100, w panelu printer dodana jako HP_LaserJet5series, Port: Device, Device: netprinter.device i teoretycznie powinna drukować. Drukuje ze Sketcha, ale z OWB już ni cholery. Mam podejrzenia co do pola Output w okienku OWB "Print Document". Automatycznie pojawia się tam PS: i wydruk idzie w kosmos. Co wstawić w to pole, żeby moja drukarka wypluła wydruk? Dodam, że na 2.7 wszystko działało (ale już nie pamiętam co tam było w polu Output).
[#2] Re: MOS 3.0 i drukarka sieciowa

@Jenot, post #1

Musisz mieć zainstalowanego GhostScripta, żeby drukować z OWB. Jeśli drukarka obsługuje PS, to można też zamontować Netpar: i drukować przez to. Zawsze można też zapisać PDFa w OWB i wydrukować przez VPDF :)

Ostatnia aktualizacja: 10.06.2012 17:12:20 przez Jacek Piszczek
[#3] Re: MOS 3.0 i drukarka sieciowa

@Jacek Piszczek, post #2

Dzięki - ghostscripta doinstalowałem w międzyczasie i sprawdziłem tylko czy działa. Faktycznie drukuje jednak strasznie wolno. Przez netpar: zapieprza z 10 razy szybciej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem