[#1] Kaya
Dlaczego w MorphOS 2.7 nie ma już odtwarzacza Kaya?
[#2] Re: Kaya

@R-Tea, post #1

Kayi nie ma już od MorphOSa 2.0.
[#3] Re: Kaya

@Korni, post #2

A ja mam inne pytanie w sprawie kaya: dlaczego nie mogę zmienić skórek, które są dla kaya na Aminecie. Wgrywam je do skins i nie są widziane w preferencjach.
[#4] Re: Kaya

@AS, post #3

Ten program nie jest zbyt dobrze napisany. Być może dlatego zmiana skórek nie działa w nowszych wersjach MorphOS-a.
[#5] Re: Kaya

@krashan_, post #4

Szkoda, bo całkiem sensownie działa. Mam nadzieję, że Jukebox rozwinie się.
[#6] Re: Kaya

@AS, post #5

Niech się jak najbardziej rozwija ale bez błędów.
[#7] Re: Kaya

@deez, post #6

Jukebox jest fajnie zintegrowany z MOSem. W tej chwili rzuca się w oczy to, że nie działa position w otwartym oknie, bo na belce przewijają się utory poprawnie. Potestowałem go trochę i coraz bardziej mi się podoba :D
[#8] Re: Kaya

@AS, post #7

Co masz na myśli mówiąc fajnie zintegrowany z MOSem ? Position w oknie głównym działa ale nie na wszystkich plikach mp3. Natomiast na belce nie widzę przewijania utworów, jest tylko przeskakiwanie między utworami. Pauza z kolei powoduje za to ładne trzaski ;).
[#9] Re: Kaya

@deez, post #8

Można ustawić wyświetlanie na belce, działa w tle po wczytaniu playlisty.
Moje mp3 wszystkie działają, ale fakt nie mam zbyt dużej ich ilości. Nazwa utworu przewija się w czasie grania (nie wiem o co Ci chodzi kiedy piszesz nie widzę przewijania utworów), u mnie nie słyszę trzasków przy pauzie (na Pegu2).
[#10] Re: Kaya

@R-Tea, post #1

Pierwszy raz słyszę żeby ktoś używał odtwarzacza Kaya. :) Sens jego istnienia zawsze był dla mnie zagadką.
[#11] Re: Kaya

@MDW, post #10

A ilu to się znajdzie ludzików co pierwszy raz usłyszą o MorphOSie, którego my używamy ;).
[#12] Re: Kaya

@AS, post #9

Wyświetlanie na belce - o tym wiem jak najbardziej.
Pisząc o przewijaniu utworów mam na myśli przewijanie ich do przodu/tyłu tak jak możesz to zrobić w oknie głównym za pomocą suwaka w polu "Position".
Mogę podesłać kiedyś linka do takiego mp3 co nie będzie można przewinąć. Nie wiem czy to jest regułą ale póki co można je poznać po tym, iż nie mają czasu trwania podanego (Jukebox wyświetla wówczas pole "Lenght" jako undefined) zaś podczas odtwarzania sam suwak od przewijania stoi w miejscu - nie rusza się.
Co do trzasków... gdy "puszczam" pauzę zamiast muzyki słyszę trzaski ! Chociaż to też może być muzyka ;).
[#13] Re: Kaya

@deez, post #12

No tak, przewijania utworów na belce brakuje. Jeśli chodzi o przewijanie utworu w oknie, to u mnie suwak "position" stoi na wszytskich moich mp3 :( . Nawet zgłosiłem to na forum jako błąd. Myślałem, że chodzi o przewijanie nazwy utworu na belce, a ta działa. Ale mam nadzieję, że pomału błędy zostaną usunięte, a nowe ficzery zostaną dodane.
[#14] Re: Kaya

@MDW, post #10

Pierwszy raz słyszę żeby ktoś używał odtwarzacza Kaya. Sens jego istnienia zawsze był dla mnie zagadką.

Też go nie używałem, bo zawsze miałem SongPlayera. To był zawsze mój ulubiony player od czasów Amigi klasycznej z 060 na pokładzie, ale zawsze mi stwarzał problemy ze stabilnością całego systemu. I chciałem teraz go wymienić na coś innego. AmiNetRadio to za duża kobyła do zwykłego słuchania mp3. AmigaAMP nie używa MUI. Nie chcę nic bez MUI. Dlatego przypomniała mi się Kaya. Ale widzę, że Jukebox z MorphOSa 3 jest już fajniutki :)
[#15] Jukebox

@R-Tea, post #14

Jak w Jukebox zapodać katalog roboczy, żeby po naciśnięciu "Add..." requester od razu wchodził do ustalonego z góry katalogu?
Wiem, że w ikonce jest tooltype MEDIADIRECTORY, ale usawienie go powoduje, że Jukebox skanuje od razu cały katalog, a ja tego nie chcę.
[#16] Re: Jukebox

@R-Tea, post #15

Zasygnalizowałem temat autorowi Jukeboxa i już zaimplementował rozwiązanie - po prostu requester dodawania utworów pamięta teraz ostatnio wybraną ścieżkę (również między uruchomieniami programu). Niestety trochę na tę ulepszoną wersję przyjdzie zaczekać...
[#17] Re: Jukebox

@krashan_, post #16

...ale wtedy będzie miał za to więcej ulepszeń, np. default playlist, IDxTAG editor, volume boost itp. :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem