[#1] NTFS 3G
Witam,

Skąd mogę pobrać bibliotekę deviceio.library?
[#2] Re: NTFS 3G

@luk, post #1

przeczytaj
http://meta-morphos.org/download/Readme/ntfs-3g.readme

deviceio.library - Available in MorphOS 2.5+

Ostatnia aktualizacja: 23.06.2012 16:26:50 przez Norbert
[#3] Re: NTFS 3G

@Norbert, post #2

Czytałem i nie znalazłem tej biblioteki w żadnej wersji MorphOSa, również w tej najaktualniejszej. Dlatego pytam skąd ją pobrać. filesysbox.lib jest, natomiast deviceio.lib nie.
[#4] Re: NTFS 3G

@luk, post #3

Wcześniej skopiowałem MKNTFS do c: oraz NTFileSystem3G do L, usunąłem plik poseidon.prefs później reset i po wczytaniu systemu nie widze dysku zewnetrznego. Później okazało się, że nie mam biblioteki deviceio stąd moje pytanie.
Pozdrawiam!
[#5] Re: NTFS 3G

@luk, post #4

Deviceio.library siedzi w pamięci, nie jako plik na dysku. Podobnie jak bsdsocket.libary, która wczyuje się wraz ze stosem TCP. Sprawdź z konsoli Version deviceio.library.
[#6] Re: NTFS 3G

@luk, post #1

deviceio.library jest składnikiem zawartym w boot.img MorphOSa 3.0 +
[#7] Re: NTFS 3G

@Korni, post #5

Czyli dysk powinien być widoczny a nie jest. Co muszę jeszcze zrobić, żeby MorphOS 3 widział dysk zewnętrzny 3,5'?
[#8] Re: NTFS 3G

@luk, post #7

Poseidon wykrywa dysk ?
Probowales podmontowac dysk za pomoca Mountera?
[#9] Re: NTFS 3G

@Norbert, post #8

Dzi eki wszystkim za pomoc. Faktycznie wystarczyło podmontować dysk. Juź jest widoczny.
Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem