[#1] MOS a GG
Witam!

Parę lat temu poruszany był temat AmiGG na naszym sprzęcie. Na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie uruchomić tego programu żeby banglał. Wiem że nie jest już wspierany, ale BrainWasher chyba też?

A może ma ktoś jakiś pomysł żeby zadziałał? Do pracy na MorphOS potrzebne mi jest już tylko GG ;)
Nie wiem czemu, ale webgadu też nie śmiga.

Pozdrawiam!
[#2] Re: MOS a GG

@Mayolika, post #1

AmiGG powinien bez problemu "zabanglać". Może brakuje Ci jakichś klas MUI? Odpal Snoopium i obadaj co i jak.

O BrainWasherze raczej zapomnij. Słyszałem jednak, że są plany na nowego klienta GG.
[#3] Re: MOS a GG

@Mayolika, post #1

Tymczasowa proteza znajduje się pod adresem: http://beta.gg.pl
[#4] Re: MOS a GG

@pampers, post #3

Po zalogowaniu się widzę trzy kropki mrugające do mnie ładnie. Nic poza tym.
[#5] Re: MOS a GG

@recedent, post #2

Snoopium nic ważnego nie pokazuje. Tooltypy, catalogs i Fonts. Korzystam z wersji na MOS. Zmieniłem ustawienia w ikonce. Odwiesiłem nawiasy w opcji serwera gg i wpisalem jeden z dzalajacych aktualnie. Lipa. Może nie umiem bawić się ustawieniami? Może ktoś pomoże z tymi preferencjami?
[#6] Re: MOS a GG

@Mayolika, post #5

Ale program w ogóle się odpala, czy nie?
[#7] Re: MOS a GG

@recedent, post #6

Tak odpala się.
[#8] Re: MOS a GG

@Mayolika, post #7

Jeśli się odpala i nie łączy to pewno coś skopane w prefsach. Podeślę Ci moją konfigurację (jak tylko wrócę do domu).
[#9] Re: MOS a GG

@Mayolika, post #7

A masz w liscie kontaktow chociaz jedna osobe czy lista jest pusta ?
[#10] Re: MOS a GG

@Mayolika, post #1

ja używam Gadami 0.47c
[#11] Re: MOS a GG

@MaveRick, post #9

Lista jest pusta.
[#12] Re: MOS a GG

@Mayolika, post #11

To wpisz jeden kontakt ...
[#13] Re: MOS a GG

@MaveRick, post #12

Dodałem kontakt, bez zmian. Chyba na pewno mam coś skopane z prefsami.
[#14] Re: MOS a GG

@Mayolika, post #1

"po primo" powinien Pan zapoznac sie z tym dzialem na forum ... http://www.ppa.pl/forum/amigg/
Powinien Pan znalezc odpowiedz na swoj problem... :)

@Admin: Temet powinien byc przeniesiony...
[#15] Re: MOS a GG

@Mayolika, post #13

Wlasnie sprawdzilem swoje AmiGG i tez nie dziala (a dzialalo z pol roku temu :D ).
W dziale AmiGG sa zmianki ze amigowe gg nie obsluguje komunikacji z numeroami powyze jakiegos numeru. Tez moze masz nowy nr gg i nie dizala na amidze a na PC bedzie dizalac.

Cos bylo jeszcze ze serwery gg zmianily jakies protokoly przesylania tekstu (w ktoryms kosciele mi dzwoni ale nie wiem w ktorym)...
[#16] Re: MOS a GG

@MaveRick, post #15

Sorki, nie zaglądałem na sam dół forum heheh. Chyba nici z AmiGG. Recedent Tobie śmiga?
[#17] Re: MOS a GG

@Mayolika, post #16

Śmiga.

W ustawieniach User/Settings/GG prefs mam ustawione:

Main host: appmsg.gadu-gadu.pl
Form: appsvc/appmsg4.asp

W tooltypach wszystko pozawiasowane (nieaktywne).
[#18] Re: MOS a GG

@recedent, post #17

No to też tak mam. Zadziałało :D A wcześniej nie chciało. Hmmm przynajmniej dziwne.
[#19] Re: MOS a GG

@Mayolika, post #18

W amigg ztcp warto też było wyłączyć obsługę tlena ale widzę że jest już po ptokach :) Co do braku działania beta.gg.pl - dziwne. Może spróbuj wywalić całe cookies.
[#20] Re: MOS a GG

@pampers, post #19

Pampers zrobiłem to w pierwszej kolejności ;) Troszkę czytałem zanim założyłem ten post ;p Nie wiem czemu działa, ale fajnie że działa :D Dzięki wszystkim za szybką reakcję!

Pozdrawiam!
[#21] Re: MOS a GG

@Mayolika, post #20

Żeby działało to trzeba mieć kogoś na liście kontaktów i ten ktoś musi mieś ustawiony status/opis.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem