[#31] Re: MorphOS i co dalej?

@Andrzej Drozd, post #24

"Te 99,8% giercomanów nigdy nie wróci i nawet nie ma chęci odpalać gier na A500. To już było....SSZZSZZSZZSZZSDZZSZSZZZSZSSZS.... Koniec kontaktu, game is over..."

Powiem tak
Pieprzysz kolego jak zawsze... ;)
[#32] Re: MorphOS i co dalej?

@selur, post #31

Sciagnij rozowe okulary, wtedy zobaczysz rzeczywistosc. No i nie czytaj samych hyperion blogow bo to niezdrowe
[#33] Re: MorphOS i co dalej?

@QuasarCore, post #30

Co do kompatybilności:
http://morphos.lukysoft.cz/

Swoją drogą wspominałem, że na morphos.pl przydał by się interfejs umożliwiający budowanie bazy softu m68k, z opisami co działa i jak dział ewentualnie skąd wziąć + screenshoty :)
[#34] Re: MorphOS i co dalej?

@Sventevith, post #33

Z tym to się zgodzę. Nawet i tutaj na PPA myślę że założę nowy post, w którym ludzie by wpisywali co działa pod Mosem z Amigi klasycznej. Oczywiście natywnie, bez odpalanie e-uae i podobnych.
[#35] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: MorphOS i co dalej?
[#36] Re: MorphOS i co dalej?

@QuasarCore, post #30

Dokladnie, dla mnie wielka radoche sprawia owe poszukiwanie natywnie dzialajacych rzeczy i stopniowe przejmowanie prostrzych zadan w codziennym uzytkowaniu komputera (pisanie, sluchanie muzy,choc cicho poki co - wlasnie jest mozliwosc przeskoczenia tego poza kupnem nowej karty?!, ogladanie filmow, ogladanie demek - wlasnie kolejne pytanko przemycam - nie moge sie doszukac jak wymusic fullscreen, gdy nie da sie rozciagac po prostu okna lub wybierajac opcji..). Teraz bawie sie emulatorkami (swietne emulatory SNESa i SEGI Genesis!!) i moja mala ma wiesza frajde z tych oldschoolowych gier niz wszelkich nowych :D Nie mam pojecia dlaczego nie robilem tego na PeCe, hmm.. bo to grzyb i tyle hehehe Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 14.01.2013 20:55:28 przez Eith
[#37] Re: MorphOS i co dalej?

@Aniol, post #7

w sobie jest wartoscia dla hobbysty i nikogo wiecej

Może i tak być, ale.. ale bawiłeś się tym systemem, że masz taką pewność?!
[#38] Re: MorphOS i co dalej?

@Eith, post #36

[#39] Re: MorphOS i co dalej?

@kjb666, post #38

Dizeki, pokombinuje (juz nie dzis chyba) z ustawieniami. Nie no nie samymi demkami czlowiek zyje ;) Ale karta dzwiekowa to mus, poczytalem i widze ze niektore modele tak maja i koniec. Jest dzwiek, ale cichy. No to kolejny zakup,ale nie powinno byc drogo..
[#40] Re: MorphOS i co dalej?

@Eith, post #39

Ja mam to samo z muzyką w swoim PMie, mam wzmacniacz i duze glosniki, wiec na maxa podglasniam i jakos tam hula heheh, gorzej jak reset robie i zapominam ściszyć :O, lekki szok wtedy przeżywam
[#41] Re: MorphOS i co dalej?

@Eith, post #39

Jak nie grałeś w RCTW to polecam. WielkaStopa ma rozgrzebany ET ale przez port na G5 nie wiadomo kiedy skończy. To w sumie jedyna gra w którą gram na PC. Może ukaże się do czasu ukazania się MOS 3.2. Mam nadzieję, że MOS 3.2 będzie wspierał iBooka :)
[#42] Re: MorphOS i co dalej?

@Eith, post #36

Mi to przydałoby się coś na styl BIOSu z Amigi 1200, albo z PC.
Mam nowy BIOS do mojego PM G4 ale żeby podmienić muszę instalować jakąś starą wersję MAC OS 8.5 czy coś w ten deseń. Taki program konfigurujący ustawienia, jeżeli w ogóle moża coś takiego dopasować do MACa G4OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem