[#1] Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7
Troszkę przypadkowo skacząc po linkach znalazłem:
http://www.discreetfx.com/Aladdin4D.html

a tamże informację o wersji: "Aladdin 4D 6.0 Stable Release 6.0.0.20 (Internal Beta) / March 4th, 2012."
oraz link: http://vimeo.com/38820866 z prezentacją pracy na MOSie 2.7.

Program pamiętam, ale myślałem że zastygł, a tutaj mała niespodzianka. Renderowanie całkiem nieźle, interfejs z czasów klasycznych, żyjące forum, tylko demo wersji brak.
[#2] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@Skotos, post #1

Polecam lekturę amiga.org i ostatnich tematów związanych ze zmianami władz na forum - wtedy szybko zapomnisz o Alladinie.
[#3] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@pampers, post #2

Możesz podlinkować albo napisz o co biega. Szukałem, ale widać kiepsko.
[#4] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@Ender, post #3

Biega o to, że pan, który miał zrobić tego Alladina pokłócił się z panem, który mu za to płacił.
[#5] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@Ender, post #3

Temat został skasowany. Tak jak pisze Krashan, autor Pagestreama który miał robić nową wersję Alladina się wypiął.
[#6] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@pampers, post #5

A autor PageStreama się nudzi? :) Programy do 3D mamy i Alladin średnio jest nam potrzebny. Za to nowy PageStream, posprzątany, pod MUI wielu osobom pewnie by się przydał.

Domyślam się, że ten, który płacił to było DiscreetFX, bo chyba oni teraz mają prawa do Alladina.

Ostatnia aktualizacja: 10.08.2012 13:26:51 przez MDW
[#7] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@MDW, post #6

Dobrze chociaż że cokolwiek na cokolwiek wychodzi. Bo mam wrażenie że Amiga to już martwa platforma
[#8] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@rick1982, post #7

A ja mam wrażenie, że teraz jest najepsza sytuacja od czasu bankructwa Commodore. Teraz trzeba mieć tylko czas. :)
[#9] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@MDW, post #8

Co jakiś czas odwiedzam pagestream.org, ale od kilku lat kompletnie nic. Mialem swoje oczekiwania co do 5.0, ale sie zawiodlem - faktycznie przydalby sie, oj przydal.
[#10] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@rick1982, post #7

Bo mam wrażenie że Amiga to już martwa platforma

Amiga może i martwa. MorphOS to jest to!
[#11] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@krashan_, post #10

aha! czyli przyznajesz że Morphos to nie Amiga :D
[#12] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@Radek_Cz, post #11

ale krashan zawsze to przyznawał, tak jak większość osobów korzystających z morphosa
[#13] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@pampers, post #5

Może niedokladnie czytalem to forum ale wydaje mi się, że jesteście w błędzie. Deron się nie odzywał ale to chyba nie znaczy że się wypiął. Po prostu brak kontaktu.
[#14] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@Radek_Cz, post #11

czyli przyznajesz że Morphos to nie Amiga

To przecież elementarne. System operacyjny nie jest komputerem.

Ostatnia aktualizacja: 10.08.2012 21:22:39 przez krashan_
[#15] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@krashan_, post #14

Oczywiście że system to nie komputer. Mi chodzi o to co napisałeś, widać tam bardzo wyraźne
rozgraniczenie, odszczepienie bym nawet powiedział:
Amiga jest martwa a Morphos (co wynika z pierwszego) nie jest martwy, czyli (według ciebie) nie
jest Amigą
[#16] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@Radek_Cz, post #15

Amiga jest martwa a Morphos (co wynika z pierwszego) nie jest martwy, czyli (według ciebie) nie jest Amigą

Jest klonem AmigaOS, zatem nie jest Amigą. PowerBook na którym go używam, też nie jest Amigą. Niesamowite, prawda?

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2012 09:34:14 przez krashan_
[#17] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@krashan_, post #16

Ja bym napisał raczej, że MorphOS był inspirowany AmigaOS, bo klon skojarzy się komuś z kopiowaniem rozwiązań kropka w kropkę i znowu będziemy złodziejami.
[#18] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@Ender, post #17

Jeśli coś się komuś z czymś kojarzy, to jego problem. MorphOS jest wstecznie kompatybilny z AmigaOS a to znacznie więcej niż "inspiracja".
[#19] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@krashan_, post #18

No fakt, tego nie da się nie zauważyć.

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2012 09:47:09 przez Ender
[#20] Re: Alladin 4D na - prezentacja na MorphOS 2.7

@michal_zukowski, post #13

Nie powiedziałbym że to "tylko" brak kontaktu. Śledzę wątek Alladina od dłuższego czasu i widziałem jakie cyrki były chociażby z ubłaganiem autora o jakiekolwiek filmy/screeny z działającej wersji beta.
Postęp w PageStreamie a raczej jego brak też nie nastraja optymistycznie.

Wg mnie oba projekty można przekreślić (obym się mylił).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem